Fullsatt under Carl-Göran Ekerwaldskvällen

Carl_Goran_Ekerwald

En kväll i kultururens tecken då bysten av författaren Carl-Göran Ekerwald avtäcktes och filmen om honom hade smygpremiär i Tilassalen som var fullstatt. Det var en härligt uppsluppen stämning inför kvällens tre programpunkter och Tilassalen i Kommunhuset hade fyllts med många kulturintresserade människor. Fred Fritzon inledde kvällen med ett lättsamt kulturkåseri kring Knivstas många kulturpersoner.

Därefter avtäckte kommunstyrelsens ordförande Klas Bergström den bronsbyst av författaren som konstnären Lena Billingskog hade gjort. Författaren själv höll ett intressant, spännande och humoristiskt tal bland annat om känslan att ”stå bredvid sitt eget huvud”, men även stolthet och glädje att få var med och avtäcka ett konstverk föreställande sig själv. Dessutom berättade även han om Knivstas kulturhistoria – en fantastisk kunskapskälla att lyssna till.

Kvällen forsätter med smygpremiär av filmen om Carl-Göran Ekerwald som är gjord av filmfotografen Peter Östlund. I filmen berättar författaren om sitt liv och samtidigt får publiken följa skapandet av bysten.

Kvällens sista programpunkt är det öppna samtalen om och kring filmen. Deltagande samtalare är – förutom Carl-Göran Ekerwald själv – Peter Östlund och Lena Billingskog.

För den som inte hade möjlighet att se filmen under gårdagskvällen, finns det en ny chans på lördag den 19 mars då den visas på Blå Wingen i Husby-Långhundra kl 16.

Fyra_vid_byst
Vid bysten från vänster ser ni Lena Billingskog, Klas Bergström,
Carl-Göran Ekerwald och Peter Östberg.

• Senast uppdaterad 29 mar 2016