Besök från Holland på temat integration och arbete

2016-12-01

Föreläsare-KISA_projektet

Den 24 november var Folkuniversitet och Roger Van de Winkel från IGMA/Holland på besök hos kommunen för att presentera ett länsövergripande EU-projekt på temat kortare integration, snabbare i arbete, eller den enklare förkortningen KISA. Modellen kommer från Holland och det presenterades av Yevgeniya Averhed från Folkuniversitetet. Det är Arbetsförmedlingen som äger projektet.

Modellen går ut på att samverkan mellan myndigheter och kommuner ska göra det enklare för nyanlända att snabbare och enklare kunna genomföra utbildningar eller komma in på arbetsmarknaden. Det gäller även hälsofrämjande åtgärder.

Enkelt kan det beskrivas att myndigheter och kommuner utgår den nyanländas behov och perspektiv för att förenkla processen att få praktik eller jobb.  Konceptet fungerar bra i Holland och nu ska den här projektmodellen piltottestas i länets åtta kommuner.

Gruppbild KISA

Deltagare på mötet var:

Biniam Tadese (etableringshandläggare, Arbetsförmedlingen),
Torbjörn Lindqvist (sektionschef etableringen, Arbetsförmedlingen),
Ruth Kusec Fredriksson (Samverkanskoordinator, Samordningsförbundet),
Karin Falk (arbetsmarknadssekreterare, Knivsta kommun), Louise Rodhe (Knivsta kommun),
Sofia Claesson (T.f. omsorgschef, Knivsta kommun), Tomas Henriksson (Rektor, Knivsta kommun),
Sanja Olsson (projektet KISA, Folkuniversitetet), Yevgeniya Averhed (projektet KISA,
  • Senast uppdaterad 1 dec 2016