Till undermeny Karta Kontakt

Linda Kieback Sellberg blev årets pedagog

2016-11-11

Linda Kieback Sellberg, kvinna får pedagogiskt pris

 

På onsdagen delade utbildningsnämnden i Knivsta kommun ut ett stipendium på 10 000 kronor till idrottsläraren Linda Kieback Sellberg på Lagga skola. Stipendiet delas ut årligen för att uppmärksamma duktiga pedagoger för de fina insatser de gör inom skolan. Förutom prischecken på 10 000 kronor fick Linda Kiebeck Sellberg ta emot blommor och ett diplom av utbildningsnämndens ordförande Björn-Owe Björk (KD), 1:e vice ordförande Bengt-Ivar Fransson (M) samt 2:e vice ordförande Anneli Löfling (KN.NU).

ledamöter i utbildningsnämnden delar ut pedagogiskt pris till lärare 

Motiveringen lyder:

”Vinnaren är en lärare som har förmågan att anpassa undervisningen till alla elever, oavsett förmåga och förutsättningar. Du har en tillåtande kultur där alla elever är viktiga och kan vara med, samtidigt som ett tydligt ledarskap skapar trygghet och tillit. I sin pedagogiska roll deltar du aktivt i diskussioner, även om diskussionen inte handlar just om det egna undervisningsämnet. 
Vinnaren är en person som engagerar sig starkt i elever som har svårigheter i skolan, och som ofta kommer med idéer om hur eleven kan bli hjälpt. Den goda förmågan att skapa relationer och tillit hos elever gör att de vågar anförtro sig, och det händer att du får i uppdrag att hjälpa övrig personal på skolan att ta reda på vad som bekymrar en elev när sådana situationer uppstår. När årets vinnare av det pedagogiska priset håller lektioner är det ingen som sitter på bänken, och du lyckas med att få alla elever att tycka om idrott.”


Tidigare under hösten mottog Ulla Kaaki, förskolepedagog på Tärnans förskola, motsvarande pris för förskolepedagoger. 

 
  • Senast uppdaterad 10 nov 2016