Årets ungdomsstipendiat blev Amanda Rudelius

Amanda Rudelius ungdomsstipendiat 2017

Amanda Rudelius - årets ungdomsstipendiat Foto:privat

Kommunens ungdomsstipendium tilldelas en Knivstaungdom som genom sitt engagemang påverkar sin egen och andra ungdomars vardag på ett positivt sätt. Han eller hon ska vara en inspiration och förebild för andra i sin omgivning. Stipendiet är på 5000 kr och delas ut i december varje år. Stipendiaten ska vara skriven i Knivsta kommun och fylla högst 26 år det år som stipendiet tilldelas.

Amanda en ung skribent

Amanda 19 från Knivsta är en ung skribent som redan skrivit både dikter, noveller och kortromaner. I måndags 11 december under lunchkonserten med Linnékvintetten, presenterade kommunstyrelsens ordförande Klas Bergström (M) stipendiatens namn. Tyvärr var Amanda själv förhindrad att delta, men hon kommer att få motta sitt stipendium, prischeck och blommor vid ett senare tillfälle innan jul.

Vi gratulerar Amanda och här kommer motiveringen:

Amanda Rudelius, 19 år från Knivsta är en ung skribent som redan hunnit skriva en diktsvit, en novell samt kortromanen ”Där jag bor”.
Hon balanserar svärta med underfundighet, existentialism med vetenskap på ett alldeles eget sätt.
Vi vill med detta stipendium uppmuntra Amanda att fortsätta på den bana hon just påbörjat.

• Senast uppdaterad 14 dec 2017