Bostadsministern tog första spadtaget för nya lägenheter

2017-02-10

bostadsminister Peter Eriksson tar spadtag för Bolites lägenheter

Onsdagen den 8 februari tog miljöminister Peter Eriksson (MP) första spadtaget på ett nytt bostadsprojekt  i Knivsta. Bolite bygger drygt 200 lägenheter på Trunstavägen i centrala Knivsta – de första boende flyttar in i slutet av året.

Flera bostadsprojekt på gång i centrala Knivsta

Knivsta kommun fortsätter att växa. Med fokus på hållbarhet är kommunens vision att Knivsta tätort år 2025 har utvecklats till en modern småstad och att kommunen har 25 000 invånare. Just nu pågår och planeras flera bostadsprojekt med både bostadsrätter och hyresrätter i centrala Knivsta. Drygt 1 500 nya lägenheter förväntas stå klara för inflyttning i centrala Knivsta från och med nu fram till 2020. Av dessa lägenheter är drygt en tredjedel hyresrätter.

Lägenheter för unga vuxna

På onsdagen den 8 februari tog bostadsminister Peter Eriksson första spadtaget för ett projekt där fokus ligger på mindre lägenheter för unga vuxna, något det råder brist på i Knivsta, såväl som i andra kommuner i Uppsala/Stockholmsområdet. Bolite bygger sammanlagt 205 en- och tvårumslägenheter, fördelade på fyra huskroppar. Projektet har döpts till Terrasshusen, eftersom det kommer finnas gemensamma takterrasser för de boende. En stor del av de boende kommer vara unga vuxna från Knivsta och södra Uppsala.

Vid spadtaget fick bostadsministern hjälp av Bolites VD Oscar Engellau, kommunstyrelsens ordförande Klas Bergström (M) och kommundirektör Lena Fransson.

• Senast uppdaterad 9 feb 2017