Till undermeny Karta Kontakt

Stort intresse när nya Lyckträffen invigdes

2017-01-18

Maja Pettersson och Elsie Emilsson volontärer vid Lyckträffen

Elsie Emilsson och Maja Pettersson är volontärer på Lyckträffen. 

På tisdagen invigdes de nya lokalerna för mötesplatsen Lyckträffen på Sågverkstorget 10 i Knivsta. Över 150 personer besökte Lyckträffen under dagen, som inleddes med att socialnämndens ordförande Göran Nilsson (M) invigningstalade. 

Vänder sig till alla daglediga

Lyckträffen riktar sig till alla daglediga i Knivsta kommun, oavsett ålder och ursprung. Syftet är att med förebyggande arbete motverka ohälsa på grund av ensamhet och social isolering. Verksamheten drivs av Knivsta kommun i samarbete med föreningar, frivilligorganisationer samt ett 70-tal volontärer. 

- Lyckträffen är en prioriterad verksamhet för oss i socialnämnden och det känns som att den verkligen lever upp till den ursprungliga tanken – att fler människor ska kunna leva ett bra liv längre upp i åldrarna. Den här verksamheten är unik i sitt slag och vi har besök från andra kommuner som vill lära sig om den här möjligheten att kunna förebygga ohälsa, säger Göran Nilsson.

 

Göran Nilsson inledningstalar på Lyckträffen

Socialnämndens ordförande Göran Nilsson (M) invigningstalade

Mer central och publik plats 

Med den nya placeringen på Sågverkstorget får Lyckträffen en mer central och publik plats i Knivsta. Maja Pettersson och Elsie Emilsson var två av de volontärer som var på plats vid invigningen tillsammans. Maja Pettersson berättar att hon blev orolig när beskedet kom om att verksamheten skulle flytta från Faktorns gata. Men idag känns det bra tycker hon. 

- När jag kom in i de här lokalerna första gången kände jag en omedelbar trivsel. Jag tror att i slutänden blir allt bra – det står ju till oss själva som är engagerade här, säger Maja Pettersson.   

folk vid bord på invigning av Lyckträffen 

Det var många som ville se Lyckträffens nya lokaler på tisdagen.  

Fullspäckat vårprogram

Under våren erbjuder Lyckträffen en rad aktiviteter såsom målarcirkel, samhällsinformation, fysisk träning, samtalsgrupper, språkcafé, grabbträff och promenadgrupp. Lyckträffen tar också emot språkpraktikanter och personer som behöver arbetsträna. I och med flytten kommer det finnas bättre möjlighet för Lyckträffen att utnyttja större lokaler som Tilassalen och Hälsohuset vid behov.

Se filmen där samordnare Ann Martini visar runt i Lyckträffens nya lokaler via länken till höger. 

Ann Martini vid invigning av Lyckträffen  • Senast uppdaterad 17 jan 2017