Fredrik Wigertz 2016 års ungdomsstipendiat

2017-01-19

2016 års ungdomsstipendiat

Fredrik är orienterare i Långhundra idrottsförening. Han har en genuin föreningskänsla och är en förebild för alla oavsett ålder. Kommunstyrelsens ordförande Klas Bergström delade igår, tisdag 17 januari, ut ett stipendium på 5 000 kr samt diplom vid en ceremoni i allaktivitetsrummet på Knivsta bibliotek i Kommunhuset.

Så här lyder motiveringen

”Fredrik är 21 år, uppväxt i Knivsta och studerande i Uppsala och representerar Långhundra IF i orientering. Fredrik är en förebild för alla, ung som gammal, genom sin genuina föreningskänsla. Fredrik anordnar träningar för hela klubben och behövs det målas eller städas i klubbstugan så är Fredrik där. Dessutom är Fredrik en av stöttepelarna i klubbens framgångsrika representationslag på stora stafetter såsom Tiomila och Jukola.”

Information om stipendiet

Kommunens ungdomsstipendium tilldelas en Knivstaungdom som genom sitt engagemang påverkar sin egen och andra ungdomars vardag på ett positivt sätt. Han eller hon ska vara en inspiration och förebild för andra i sin omgivning. Stipendiet är på 5000 kr och delas ut varje år.

Stipendiaten ska vara skriven i Knivsta kommun och fylla högst 26 år det år som stipendiet tilldelas. Såväl privatpersoner som föreningar kan lämna förslag på personer de tycker ska få stipendiet. Kravet är att man är skriven eller är verksam i Knivsta kommun.

Ett stort grattis till Fredrik!

• Senast uppdaterad 18 jan 2017