Sommarplanteringen pågår för fullt

2017-06-13

Maria planterar blommor framifrån

Maria Eriksson på Park- och naturenheten har gjort alla kompositioner

Kommunens Park och naturenhet har bråda dagar – den här veckan planteras det för fullt i krukor och fat med sommarblommor. I år är Petunia den dominerande blomman i kompositionerna – hela elva olika!
Rudbeckia, Zinnia, Tagetes och Cosmos bipinnatus har vi också i flera olika färger. Sammanlagt är det 48 olika arter i våra sommarplanteringar i år och 1860 stycken plantor.

Sommarblommor på vagnar

På räcket på bron över Knivstaån vid stationen sitter lådor som vi kallar ”båtarna”. Längs med Gredelbyleden planterar vi i marken vid planket. Fat med blommor står i rondellen Gredelbyleden -Brunnbyvägen, refugen Gredelbyleden –Högåsvägen och rondellen Brunnbyvägen-Vrå skogsväg, Särsta torg, Apotekstorget och vid taxiplatsen stationen. Fat står även vid södra sidan av kommunhuset. På Sågentorget och på norra sidan av kommunhuset har vi krukor i betong som samtidigt som de är vackra ska bromsa trafiken i gåfartsområdet och hindra att bilar kör över torget.

Blomfat

• Senast uppdaterad 13 jun 2017