Till undermeny Karta Kontakt

Festlig invigning på förskolans dag

2017-05-19

massa barn 2

 

 

På förskolans dag torsdagen den 18 maj samlades hundratals förskolebarn vid kommunhuset i Knivsta för en alldeles speciell vernissage. Då invigdes en fem gånger fem meter stor vepa som Knivstas förskolebarn har arbetat fram och som ska förgylla kommunhusets yttervägg. Samtidigt pågår en stor utställning i kommunhuset med barnens alster om Knivsta. 

 

vepa 2

 

Var i Knivsta vill du gå när du är ledsen? Vilken plats skrattar du mest på? Vilken plats skulle du vilja visa någon som hälsar på dig?
Det här är några av de frågor som förskolebarnen i Knivsta har jobbat med det senaste året i projektet ”Barnens hälsning till Knivsta där framtiden bor”. Barnen har fått välja ut platser som väcker nyfikenhet och engagemang och förskolorna har sedan utforskat platserna med barnen för att hitta deras tankar om Knivsta. Syftet har varit att låta barnens röster mötas, synas och höras i Knivsta.

 

massa barn 3 

Arbetet har dokumenterats av pedagogerna, och barnens alster med teckningar, ljudinspelningar, konstverk och funderingar kring platserna har samlats i en stor utställning. Barnen har också arbetat fram en stor vepa som från och med nu förgyller kommunhusets östra yttervägg under sommarhalvåret. Vepan innehåller ett urval av teckningar i tre teman: ”Det är här vi är tillsammans”, ”Dåtid, nutid, framtid” och ”Det växer”. Hela projektet har utgått från Reggio Emilia-pedagogiken och två specialistutbildade konstpedagoger, så kallade ateljeristor, har deltagit i arbetet.

Under invigningen avtäcktes vepan med hjälp av Björn-Owe Björkman (KD), ordförande i utbildningsnämnden. Stämningen var festlig och glad med allsång, dans och cirkusnummer med Kulturskolans elever. Evenemanget avslutades med glass till alla barnen. Utställningen ”Barnens hälsning till Knivsta där framtiden bor” pågår till den 2 juni i kommunhuset. Projektet kommer fortsätta i någon form under hösten. 

 

 långhundra förskola

 
  • Senast uppdaterad 19 maj 2017