Spadtag för Centrum för idrott och kultur i strålande sol och friska vårvindar

2017-03-22

Första spadtaget för Centrum för idrott och kultur,  17 mars 2017

I strålande solsken och minst sagt friska vårvindar togs den 17 mars det första spadtaget för kommunens nya centrum för idrott och kultur - CIK. Ett hundratal Knivstabor hade slutit upp vid byggplatsen nedanför Hälsohuset för att vara med.

Spadtaget togs av representanter från Knivsta kommun, Kommunfastigheter i Knivsta och föreningslivet. Kulturskolans trumpetelever fanns på plats och framförde den specialkomponerade Knivstafanfaren.

Tal inför spadtag, CIK, 17 mars 2017

Centrum för idrott och kultur är Knivsta kommuns hittills största byggprojekt och beräknas kosta 300 miljoner kronor. Kombinationen av lokaler för idrott och kultur i samma anläggning skapar förutsättningar för möten mellan många olika människor och intressen. De första delarna beräknas vara klara i början av 2019, och hela anläggningen beräknas kunna tas i bruk under 2020.

CIK är efterlängtat av många och kommunstyrelsens ordförande Klas Bergström är nöjd över att projektet kan komma igång:

- Centrum för idrott och kultur kommer att bli ett välkommet tillskott till kultur- och fritidsutbudet i vårt växande samhälle.

Flickor med informationsbroschyr för CIK

Efter spadtaget bjöds alla närvarande på semlor, saft och chocklad.

Läs mer om CIK via länk till höger på sidan.

Fotograf samtliga bilder: Bo Gyllander

• Senast uppdaterad 21 mar 2017