Årets pedagogpris i Knivsta

2017-11-17

Petra af Schmidt årets pedagog skola 2017

Årets pedagog inom skolan blev Petra af Schmidt som arbetar på Högåsskolan.

I början av denna vecka delade utbildningsnämnden ut sitt årliga kvalitetspris till duktiga pedagoger inom skolans värld.

Prisutdelare vid båda tillfällena var utbildningsnämndens ordförande Björn-Ove Björk (KD), Bengt-Ivar Fransson (M) 1:e vice ordförande och Anneli Löfling (KNU), 2:e vice ordförande.

Sedan ett par år premieras insatser inom det pedagogiska området. Utbildningsnämnden har beslutat att årligen dela ut två kvalitetsstipendier om vardera 10 000 kronor inom nämndens verksamhetsområde - årets prestation inom förskoleområdet och årets prestation inom skolområdet.

Bakgrunden till att utbildningsnämnden har inrättat dessa två stipendier är att de tycker att det är viktigt att uppmärksamma duktiga pedagoger för de fina insatser de gör inom förskolan- och skolans värld.

Vid sidan av huvudkriteriet – mål och resultat – har också graden av delaktighet och inflytande och graden av långsiktighet och uthållighet i arbetet betydelse förutdelningen.

Årets pedagog inom förskolan blev Anna Franzén. Hon arbetar som pedagog på Skutans förskola

Motiveringen lyder, Anna ser till att alla barn känner sig sedda och trygga. Hon jobbar med värdegrunden i allt hon gör. Demokrati och allas lika rätt kan alla barn som har lyckan att få Anna i sitt liv på förskolan. Dessutom är hon en fena på teater och att ge barnen skrattfest varje dag!

Årets pedagog inom skolan blev Petra af Schmidt. Hon arbetar som pedagog på Högåsskolan.

Motiveringen lyder, Petra är briljant i konsten att förklara komplexa ämnen på ett enkelt sätt. Hon ger eleverna gedigna ämnesgrunder att stå på och varierar former som gör arbetet lustfyllt. Hon är en kollega som inspirerar och lyfter sina medarbetare och gör det en fröjd att gå till jobbet varje dag!

Stort grattis till både Anna och Petra!

Anna Franzén årets pedagog förskola 2017
Anna Franzén, pedagog vid Skutans förskola.

• Senast uppdaterad 17 nov 2017