Till undermeny Karta Kontakt

Grön belysning i kommunen

2017-11-30

Gatlykta i mörker

 

Kommunens gatuenhet har under hösten arbetat med att byta ut dålig gatubelysning och dessutom sätta upp fler gatlampor längs många gång- och cykelvägar för att det ska bli en tryggare miljö för alla som bor här.  Tyvärr är en del lampor fortfarande släckta men arbetet pågår för att få dem att fungera så snart som möjligt.

Att det har varit många släckta gatlampor på Forsbyvägen har berott på ett brott på en kabel. Natten mellan den 28-29 november åtgärdades problemet så nu bör lamporna lysa igen.

LED-belysningen mellan Vassunda och Knivsta

Trafikverket anlägger gång- och cykelvägen mellan Vassunda och Knivsta. Men det är Knivsta kommun som arbetar med belysningsprojektet. Här testar kommunen miljövänlig belysning.
Belysningsfundamenten består av återvunnen plast och glasfiberstolparna av återvunnet material.

Naturligtvis är det även LED-belysning längs vägen som sitter på 125 stolpar från Vassunda in till Knivsta. Det betyder en väl upplyst gång-och cykelväg för våra oskyddade trafikanter. De syns bra och det blir lätt att använda vägen även när det är mörkt ute som nu i novemberrusket. Hela gång- och cykelvägen beräknas bli klar under våren 2018.

 

  • Senast uppdaterad 30 nov 2017