Förslag om utbyggnad till fyra spår genom Uppsala län

2017-10-03

Tågresenär

I sitt förslag till ny nationell transportplan förordar Trafikverket att spårkapaciteten genom Uppsala län förbättras. Utbyggnaden är villkorad och förutsätter att Knivsta och Uppsala kommuner möter upp med ökat bostadsbyggande.

Förslaget förhandlas under hösten

Generellt är Knivsta kommun positiv till förbättrad trafikinfrastruktur och till att kommunen växer.

Men i vilken grad kommunen vill växa i utbyte mot fler järnvägsspår och i vilken takt, ska under hösten förhandlas med staten. Målet är att förhandlingen ska vara avslutad 30 december 2017. Resultatet av förhandlingen blir ett ingångsvärde för regeringen när de i mars 2018 ska fatta beslut om den nya nationella transportplanen.

Mer information

För dig som är intresserad har vi nu lagt upp mer information om förslagen till utbyggnad.

Vi beskriver övergripande hur Knivsta kommun ser på förslagen, och har lagt en länk till senaste webbsändningen från kommunfullmäktige där kommunalråden informerar i frågan.

Länken till mer information hittar du till höger på sidan.

• Senast uppdaterad 3 okt 2017