Till undermeny Karta Kontakt

Första FFT-kongressen hålls i Knivsta kommunhus

2017-09-22

FFT-konferens Knivsta

 

Idag surrar det av röster i hela kommunhuset då den första FFT-kongressen som hålls i Sverige genomförs just här. Kommunen har sedan 2003, arbetat med metoden ”Funktionell Familjeterapi”. En modell för familjebehandling där målgruppen som metoden vänder sig till är  familjer med ungdomar i åldern 11 till 18 år som har utåtagerande beteenden som skolk, missbruk eller bråk och konflikter. Hela familjen deltar i behandlingen som genomförs genom samtal, övningar och hemuppgifter. 

Drygt 170 deltagare har en spännande och intressant dag framför sig.  Kongressen välkomnar även deltagare från Norge och Danmark.  Det är stiftelsen för Funktionell  Familjeterapi FFT som tillsammans med Knivsta kommuns enhet för Råd och Stöd som står för arrangemanget.

- FFT är en metod som genom forskning i Sverige , USA och andra länder visat på goda resultat. Metoden visar en hög kvalitetssäkring av behandlingsformen. I Uppsala län finns både FFT team och FFT terapeauter, säger Malin Selberg FFT:s representant. 

- Vi är både stolta och glada att den absolut första kongressen genomförs här i Knivsta och att gensvaret från deltagare från både Sverige och andra nordiska länder har varit så stort. Vi hoppas självklart på en mycket givande dag och ett stort nätverkande bland alla som är här, säger Kristin Hallqvist, enhetschef på Råd- och Stöd i Knivsta kommun.

  • Senast uppdaterad 22 sep 2017