Till undermeny Karta Kontakt

Företagarfrukost med tema mångfald

2017-09-26

Företagarfrukost mingel

 

Tisdagsmorgonens företagarträff i Knivsta kommunhus fick en extra positiv inramning när beskedet från Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sverige presenterades. Knivsta kommun placerar sig återigen högst i länet och klättrar upp till 47:e plats bland 290 kommuner. 

- Samverkan är viktig och lokal samverkan är guld värd. Det är fantastiskt att vi klättrar i rankingen men vi är inte nöjda, vi ska bli ännu bättre som kommun för företagarna, sade Lena Fransson, kommundirektör.

Temat för dagens företagarträff var arbetsintegration och mångfald, ett ämne som möttes av stort intresse bland deltagarna. 


Klas och Lena vid tårtor företagarfrukost

Klas Bergström (M) kommunstyrelsens ordförande, och Lena Fransson, kommundirektör firade det fina resultatet i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet tillsammans med deltagarna på företagarträffen. 

 Kent Ryberg företagarfrukost

Knivsta kommuns näringslivsutvecklare Kent Ryberg, berättade om sina erfarenheter i Alsike Fastighets AB av att använda sig av språkpraktikanter, och hur det kortar vägen till arbete och skapar nytta för verksamheten. 

Ergin företagafrukost 

Ergin Özdemir, till höger i bilden ovan är socialentreprenör, föreläsare och grundare av priset Årets Mångfaldsbragd. Under företagarfrukosten berättade han om sina erfarenheter och höll en inspirerande föreläsning om hur man med enkla medel kan skapa jobb för nyanlända och hur mångfald kan vara en möjlighet inom verksamhets- och samhällsutveckling.

Monica Södergård mindre bild

Monica Södergård, chef på Estrids gård berättade om erfarenheterna med praktikplatser för nyanlända i verksamheten där. 

föreläsning speeddating företagarfrukost

 Roger H-G, Swedbank & Johan Kungsman, Arbetsförmedlingen berättade om resultat från SpeedMeetingen den 8 september. 

 

  • Senast uppdaterad 26 sep 2017