Dags för val söndag 9 september

2018-09-03

valsedlar

Nu närmar sig valdagen med stormsteg. Söndag 9 september är det dags för de allmänna valen till riksdag, landsting och kommun i Sverige. Då håller alla vallokaler i Knivsta kommun öppet klockan 8 – 20 och du är varmt välkommen att rösta. På ditt röstkort finns information om i vilket valdistrikt och vallokal du ska rösta i. Glöm inte att du måste ha legitimationen med dig för att få rösta!

Hitta din vallokal

Knivsta kommun är uppdelad på 12 valdistrikt. Har du svårt att hitta till din vallokal så finns detaljerade kartor på Valmyndighetens hemsida - se länk till höger. Här är valdistrikten och lokalerna:

• Sågen, Thunmansskolan, elevcafeterian
• Tallbacken, Thunmansskolan, Kupolen
• Södra Knivsta, Thunmansskolan, skolrestaurangen
• Gredelby, Högåsskolan, gymnastiksalen
• Östra Knivsta, Högåsskolan, skolrestaurangen
• Västra Knivsta, Ängbyskolan, skolrestaurangen
• Vassunda, Vassunda förskola, församlingshemmet
• Vrå, Alsike skola, skolrestaurangen
• Boängen, Alsike skola, hemkunskapssalen
• Norra Alsike, Brännkärrsskolan, skolrestaurangen
• Lagga-Östuna, Lagga skola, gymnastiksalen
• Husby-Långhundra, Långhundraskolan, gymnastiksalen

Har du tappat bort ditt röstkort?

Kontakta Valkansliet i kommunhuset under kontorstid, tel 018 – 34 71 26, eller skicka e-post tlll knivsta@knivsta.se så hjälper de dig att skriva ut ett nytt.

Du kan också förtidsrösta hela veckan

De båda förtidsröstningslokalerna i Knivsta -  Kommunhuset inne i centrala Knivsta samt Alsike skolas bibliotek - håller öppet varje dag hela valveckan till och med valdagen. Det betyder att du även under valdagen har möjlighet att förtidsrösta. Glöm inte att du måste ha både röstkort och legitimation med dig för att få förtidsrösta.

Läs mer om valet och valdagen här via länken till höger.

Följ rösträkningen på plats eller via webben

På valdagen stänger alla vallokaler sina dörrar klockan 20 på kvällen. Därefter räknas rösterna i varje vallokal. Du är välkommen att vara med under rösträkningen – i Sverige är all rösträkning vid val nämligen offentlig och vem som helst har rätt att närvara på plats.
Vissa röster hinner inte fram till vallokalen under valdagen. Det handlar om poströster och utlandsröster. I Knivsta kommun börjar räkningen av dessa röster onsdagen 12 september klockan 8 i Kommunhuset i Knivsta, sal Kvallsta. Den slutliga sammanräkningen av alla röster i Uppsala län görs av Länsstyrelsen från måndagen 10 september. Även dessa förrättningar är offentliga - Länsstyrelsen kungör tid och plats. Välkommen att vara med!

Du kan också följa röstningsresultatet på webben under rösträkningsdagarna. Resultatet uppdateras löpande på Valmyndighetens webbplats samt via Länsstyrelsens och Knivsta kommuns webbplatser.

Se länkarna till höger för att följa rösträkningen löpande.

• Senast uppdaterad 7 sep 2018