Nu städas Knivsta från snömassorna

Snömassor Norra Alsike

Under helgen har det samlats stora mängder snö på gator, torg, parkeringar samt på gång- och cykelvägar. Det kan vara frestande för både barn och vuxna att leka i de stora snöhögarna som plogats upp  - men det kan också medföra en stor risk att leka på dessa platser.

Idag påbörjar nämligen kommunens snöröjare det mödosamma arbetet med att städa bort snömassorna från kommunala gator, vägar och andra ytor för att frakta dem till kommunens två snötippar – den ena vid Ängby Park och den andra i Ar industriområde. Städningen sker med kraftfulla och breda snöslungor, som skär in i snövallarna för att sedan samla upp snön på framförvarande lastbil eller släpfordon.

- Vi ber alla föräldrar att inte låta sina barn bygga kojor och leka i snövallarna, och inte heller klättra och leka i de stora snötipparna vid Västra Ängby och i Ar. Det är stora maskiner vi har att göra med och det måste man ha respekt för, säger Mikael Runnedal, gatuförvaltare på Gatuenheten.

• Senast uppdaterad 4 feb 2019