Knivsta kommun sätter fokus på kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt"

2019-02-04

svartsjuka är inte romantiskt

Är du utsatt för våld i en nära kärleksrelation - eller känner du någon som du tror kan vara drabbad? Under februari och mars sätter Knivsta kommun fokus på våld i ungas partnerrelationer genom kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt". Kampanjen belyser våld i ungas nära relationer och hjälper dig med information om vart du kan vända dig om du är utsatt.

Våld i ungas partnerrelationer kan innebära att den du är tillsammans med skrämmer dig eller gör dig illa - fysiskt, psykiskt eller sexuellt. Det kan betyda att din partner försöker kontrollera dig eller tvinga dig att göra saker som du inte vill, eller avstå från sådant som du vill göra.

Både du som är våldsutsatt och du som själv utövar våld mot din partner har rätt till stöd och hjälp från samhället. På ungarelationer.se hittar du information om våld i ungas partnerrelationer och vart du kan vända dig för att få råd, stöd eller någon att prata med.

Hit kan du vända dig

Är du utsatt för våld eller är osäker om din relation är våldsam? Det finns flera ställen att vända sig till för stöd eller hjälp. Mer information om vart du kan vända dig i Knivsta och Uppsala hittar du på via länkarna till höger.

Bakom kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt" står Jämställdhetsmyndigheten, Sveriges länsstyrelser och ungarelationer.se.

• Senast uppdaterad 4 feb 2019