Till undermeny Karta Kontakt

Dags att välja skola inför hösten 2019

Skolval

 

Har du ett barn som ska börja förskoleklass eller börja årskurs 7 till hösten? Eller funderar ni på att byta skola till höstterminen? Då är det dags att välja skola nu.

E-tjänsten för val av skola för blivande elev i förskoleklass och val av skola inför årskurs 7 håller öppen mellan 1 och 14 februari 2019 - du hittar den i länken till höger.

Om du funderar på att byta skola till ert barn till höstterminen 2019 ska du istället kontakta rektor vid både er nuvarande skola och den önskade skolan före 14 februari.

Läs mer här nedan.

Val av skola för blivande elev förskoleklass 

Har du ett barn som ska börja förskoleklass hösten 2019? Då ska du välja skola via e-tjänsten skolval - se länk till höger. Inbjudan till skolvalet skickades ut via brev eller e-post till dig som vårdnadshavare i mitten av januari.

E-tjänsten är öppen under skolvalsperioden 1- 14 februari 2019.

Val av skola för blivande elev i årskurs 7

Ska ditt barn börja årskurs 7 hösten 2019? Då ska du välja skola via e-tjänsten skolval - se länk till höger. Inbjudan till skolvalet skickades ut via brev eller e-post till dig som vårdnadshavare i mitten av januari.

E-tjänsten är öppen under skolvalsperioden 1-14 februari 2019.

Byte av skola

Funderar ni på att byta skola till ert barn till höstterminen 2019? Då ska ni kontakta rektor vid både er nuvarande skola och önskad skola senast den 14 februari 2019. Ditt val av skola kan tillgodoses under förutsättning att det finns plats i den önskade skolan.

Om du väljer en annan skola inom kommunen kan du ansöka om bidrag till busskort. En förutsättning är att avståndet till skolan är längre än två kilometer för elever i förskoleklass och årskurs 1-3 respektive fyra kilometer för elever i årskurs 4-9.

Har du frågor om skolbyte? Kontakta rektor vid din nuvarande skola.
 

 

 

 
  • Senast uppdaterad 31 jan 2019