Två av fyra konstverk är helt klara

2019-06-04

konstverk i luftrummet

Liva Isaksson Lundins luftrumskonstverk "Moves"

Sommaren närmar sig med stormsteg och två av fyra konstverk är nu klara; luftrumskonstverket ”Moves” som besiktigas fredagen den 7 juni samt väggen ”Ivor to Ebon” av Juri Markkula. I första delen av CIK,  de två sporthallarna, är verksamheten i full gång och vecka 25 erbjuder Knivsta Kultur och fritid sin första ”Prova på”- vecka för barn från 8 år och uppåt. Se mer information om det via länken till höger.

Den nyfikne som bara vill titta in i CIK, får dock vänta lite till, närmare bestämt till senare delen av hösten 2019. Säkerheten måste gå först, och då läktarna i sporthallarna ännu inte är öppna finns inte tillräckligt med utrymningsvägar för att kunna bedriva annan verksamhet än förenings- och skolverksamhet. CIK öppnas därför upp för publika arrangemang först när mittendelen är klar vilket beräknas bli i november eller december.

Receptionen börjar ta form i CIK maj 2019

Här börjar receptionen ta form!

Del två av huset - mellandelen

Läggningen av konstgolvet inne i foajén pågår och har kommit fram till labyrinten. Konsten i luftrummet är avslutad och alla stålband hänger nu på rätt plats.
I scenkonstlokalen återstår det fortfarande en del kompletteringar av smederna innan installationerna kan fortsätta på allvar.
Runt omkring i del två så fortgår i installationer av el, rör, ventilation och sprinkler samtidigt som målning, undertak, golvläggning, plattsättning och golvslipning jobbar vidare.

Kontorsplan på plan 4 i CIK maj 2019

Här är ett kontorsplan på plan fyra i CIK

Under vecka 23 byggs de sista väggarna i denna del av huset och i restaurangköket har kyl- och frysrum kommit på plats.

restaurangen i CIK maj 2019

Restaurangen i CIK

Del tre av huset - ishallsdelen

Byggchef Peter Höijer berättar: ”Nu sitter alla undertaksskivor ovanför ispisten och vi har fortsatt att montera isolering och diffusionsspärr på klimatväggarna runt omkring den. Installationerna har fortsatt med ventilationskanaler och sprinkler.

Utvändigt har man förberett för asfaltsläggning runt omkring ishallen. Solcellsmontörerna har lagt alla solceller och kommer nu avsluta sina arbeten med att dra in kablarna in i huset.”

Solceller på sporthallarnas tak på CIK

Solceller på sporthallarnas tak

Solceller på ishallstaket CIK

Solceller på ishallens tak

Övrigt

Fritidschef Carina Nordlander rapporterar att det just nu pågår intervjuer för ”drömjobbet som vaktmästare” på CIK.
”I övrigt är det invändig skyltning, möbelupphandling, rutiner för uthyrning, upphandling av nytt kassa-, bidrag- och bokningssystem samt inredning av föreningsgymmet som upptar mest av vår tid”, fortsätter Carina.

Med andra ord: Ingen semester än på några veckor utan full fart!

Läs mer om arbetet på CIKs egen webbplats via länken till höger.

/Knivsta Kultur och fritid.

utsikten från plan 5 CIK maj 2019

Utsikt från plan fem.