Till undermeny Karta Kontakt

Ungdomsverksamheten driver Särstastugan i sommar

2019-06-12

Särstastugan juni 2019 420

 

I år är det ungdomsverksamheten inom Kultur och fritid i Knivsta kommun som driver Särstastugan vid Särstabadet. 

Efter en ”kick-in” med sommarfest under onsdagen den 12 juni (läs mer om det via länken till höger) kommer Särstastugan hålla öppet från och med torsdag 13 juni och under hela sommarlovet. (Stängt 21-22 juni.) Öppettiderna är 10 till 20 alla veckans dagar. Det är ungdomsverksamhetens personal tillsammans med sommarjobbande ungdomar som kommer bemanna stugan. 

- Alla är välkomna hit, inte bara ungdomar såklart! Vi kommer ha lättare förtäring som glass, godis och dryck. Du kan också spela minigolf och låna fotboll, volleyboll, kubb och andra spel, berättar Ahmed Asp Porgord som är chef för ungdomsverksamheten. 

Ska finnas nära ungdomarna 

Det här innebär att ungdomsverksamheten flyttar ut från fritidsgården vid Thunmansskolan till Särstabadet under sommaren. Det blir en del organiserade aktiviteter som minigolfstävlingar på måndagar och bingo på torsdagar. Men det finns även utrymme för spontanitet och flexibilitet berättar Ahmed Asp Porgord. Personal kommer finnas på plats fram till 22. Ungdomar kommer på olika sätt engageras i arbetet vid Särstastugan och Särstabadet.

- Syftet är att komma närmare alla invånare och då framför allt ungdomarna. Av erfarenhet vet vi att Särstabadet är en plats där ungdomarna gärna är på sommaren. Genom att vi dagligen har personal på plats ökar möjligheterna att ta tillvara på deras spontana önskemål. Om ungdomarna kommer med förslag lyssnar vi och ser om vi kan lösa det, berättar Ahmed Asp Porgord. 

Ta del av sommarprogrammet till höger. Håll även utkik i evenemangskalendern här på knivsta.se samt på Knivsta fritidsgårds Facebook-sida efter nytillkomna aktiviteter. 

  • Senast uppdaterad 12 jun 2019