Till undermeny Karta Kontakt

De får Pedagogiska priset 2019

Ekorrens Montessoriförskola arbetslag

Ekorrens Montessoriförskolas arbetslag samt ordförande i föreningen som driver föräldrakooperativet

Under den senaste veckan har utbildningsnämnden i Knivsta kommun uppmärksammat vinnarna av utmärkelsen Pedagogiska priset 2019. I år enades nämnden om att utse tre vinnare. Samtliga överraskades på sina respektive arbetsplatser av representanter från utbildningsnämnden som överlämnade blommor, diplom samt en check på 10 000 kronor. 

Här är vinnarna av Pedagogiska priset 2019 

Johanna Lindqvist, rektor Thunmansskolan 

Motiveringen lyder:

"Johanna har genomfört en stor förändring på Thunmanskolan genom sin goda förmåga till pedagogiskt ledarskap. Johanna är väl förankrad i skolans uppdrag och har förmågan att få personalen med sig i utvecklingsarbetet. Resultatet från Skolinspektionen under våren 2019 talar sitt tydliga språk; utmärkt resultat och hög kvalitet."

Johanna Lindqvist med Bengt-Ivar Fransson och Maria Fornemo

Från vänster: Bengt-Ivar Fransson (M), utbildningsnämndens ordförande, rektor Johanna Lindqvist, Maria Fornemo (V), 1:e vice ordförande utbildningsnämnden.

Ekorrens Montessoriförskola – hela arbetslaget

Motiveringen lyder:

”Med glädje och trygghet skapar arbetslaget på Ekorrens Montessoriförskola ett lyhört och lekfullt lärande för barnen. Medarbetarna blandar klassisk montessoripedagogik med lek och digitala verktyg. De är närvarande, engagerade och arbetar i ett lag - tillsammans.” 

Ekorrens Montessoriförskola med nämnd

Ekorrens Montessoriförskolas arbetslag, ordförande i föreningen som driver föräldrakooperativet, samt Bengt-Ivar Fransson (M), ordförande i utbildningsnämnden och Anna Koskela-Lundén (L), 2:e vice ordförande i nämnden.

Beatrice Strandin, lärare Högåsskolan 

Motiveringen lyder:

"Beatrice lyfter sina elever till nya nivåer genom sina kreativa idéer, sitt nytänkande och sitt sätt att ta till sig och använda forskning och nya verktyg. Hon tar tillvara på elevers lust att lära och ser till att de utvecklas på bästa sätt utifrån där de befinner sig. Med lugn och trygghet möter hon eleverna samtidigt som hon stöttar sina kollegor.”

Beatrice Strandin Pedagogiska priset 2019
Beatrice Strandin är lärare på Högåsskolan 

Läs mer om Pedagogiska priset och tidigare års vinnare via länken till höger. 

 
  • Senast uppdaterad 30 okt 2019