Länsstyrelsen ska besluta om kommunens ansökan om behandling av svartvatten

2019-09-06

Traktor på åker

Knivsta kommun bedriver ett aktiv miljöarbete. Nu har kommunen sökt miljötillstånd för att uppföra en miljöanpassad hygieniseringsanläggning för avloppsvatten från toaletter - så kallat svartvatten.

I anläggningen ska maximalt 1000 ton svartvatten från enskilda avlopp hygieniseras och förvandlas till miljövänligt gödsel i en speciell process. Anläggningen är planerad att uppföras vid före detta Ekeby gård väster om Knivsta (Ekeby 1:183). Gödslet som utvinns ska användas till att gödsla näraliggande åkrar.

Länsstyrelsen beslutar om kommunen får tillstånd

Under våren bjöd kommunen in till samråd för intresserade och berörda kommuninvånare. I juni skickade kommunen in sin ansökan till Länsstyrelsen, som är den myndighet som ska besluta om kommunen ska få tillstånd att bedriva verksamheten.

Yttra dig skriftligen senast 21 september

Om du vill yttra dig i ärendet behöver du göra det skriftligen till Länsstyrelsen i Uppsala län, senast den 21 september. Läs mer om hur du gör det på Länsstyrelsens webb via länken till höger.

• Senast uppdaterad 6 sep 2019