Till undermeny Karta Kontakt

Årets Knivstabo 2016 Gunnar Söderström

Gunnar Söderström i talarstolen: Foto  Bo Gyllander

 

För sin glädje, energi och förmåga att inspirera gammal och ung, både i och utanför Knivsta belönas entreprenören och idrottaren Gunnar Söderström med utmärkelsen Årets Knivstabo.

- Jag blev så otroligt glad och stolt för denna utmärkelse. Jag visste inte ens att jag var nominerad säger Gunnar Söderström.

Gunnar är född och uppvuxen i Knivsta, och här har han fortfarande sin vardag. Men som efterfrågad tränare, coach och föreläsare – bland annat – tillbringar han också mycket tid på annan ort.

- Sedan några år har jag Svenska Fotbollsförbundets uppdrag att fysträna svenska elitfotbollsdomare, så snart åker jag till Paris för att vara på plats under fotbolls-EM berättar Gunnar.

Tävling på elitnivå ledde vidare

Han har också själv varit aktiv idrottare på elitnivå med två VM i triathlon i bagaget och senast en sjätteplats på SM 2012. Det egna idrottandet och tävlandet har lett vidare till andra engagemang.

- Just nu har jag ett uppdrag för SVT att träna ungdomar som är med i programmet Gympaläraren säger Gunnar när vi pratar med honom på telefon. De spelar in ett avsnitt med ungdomar i Ösmo, så nu är jag på väg dit.

I sommar satsar TV4 stort på live-sändningar från världscuptävlingar i triathlon. Gunnar kommenterar och använder sina expertkunskaper för att göra sporten mer begriplig. Och som den engagerade folkhälsofrämjare han är hoppas han kunna locka fler motionärer att prova på sporten.

Vill förmedla känsla till andra

På hemmaplan i Knivsta är Gunnar sedan många år en uppskattad tränare och inspiratör för motionärer som vill förbättra sin kondition eller bara ha kul träning ensamma eller i grupp.

På frågan vad det är som driver honom att inspirera så många till att pröva sin förmåga berättar Gunnar om sin lärare på mellanstadiet:

I skolan hade jag så svårt att sitta still. Det var kul att lära sig saker och jag gillade min fröken, men vid varje utvecklingssamtal blev jag påmind om att jag hade svårt att lyssna. I mellanstadiet fick jag en ny fröken och när det var dags för utvecklingssamtal var jag säker på att jag skulle få skäll. 

Det kändes lite tufft. Men då säger fröken sju ord som senare har format hela mitt liv. Hon säger så här; ”Gunnar jag tror på dig och vet du, du är bra på att röra dig.

- De sju orden gav mig känslan av att vara bra. Där och då bestämde jag mig för att använda den kraften till att utveckla det jag var bra på. Och den känslan vill jag gärna förmedla till andra avslutar Gunnar Söderström, innan han fortsätter sin resa till TV-inspelningen i Ösmo.

  • Senast uppdaterad 17 aug 2017