Till undermeny Karta Kontakt

Gifta sig

Om du vill gifta dig borgerligt finns den möjligheten i Knivsta kommun. Vi har flera särskilt utsedda borgerliga förrättare av vigslar, och förrättningen är kostnadsfri. Vi kan också rekommendera lämpliga lokaler.

Så här gör du

När datum för vigseln är bestämt kontaktar du kommunen via telefon, Kontaktcenter 018-347000 och ber att få tala med handläggaren för vigslar. Det går även bra att skicka e-post till knivsta@knivsta.se.

Handläggaren tar i sin tur kontakt med vigselförrättare för att boka tid.

Har du önskemål om speciell förrättare meddelar du det. Förrättaren kontaktar dig i god tid innan vigseln så att ni kan träffas och prata igenom vigselakten så den utformas som ni som par vill ha den.

Hindersprövning hos Skatteverket

För att borgerlig vigsel ska kunna ske måste ansökan om hindersprövning göras hos Skatteverket. All information om det finns på Skatteverkets hemsida, se länk i högerspalten. Här finns också information om eventuellt namnbyte.

Du får efter prövning av Skatteverket tillbaka två blanketter, ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg. Var uppmärksam på att intygen endast gäller i fyra månader.

Två vittnen behövs

Namn, adress och personnummer på två vittnen behöver du också.

Vittnena ska vara fyllda 18 år och närvara vid vigseln för att skriva på en vittnesförklaring. Har du ingen som kan vara vittne kan kommunen utse två stycken, förutsatt att vigseln sker i kommunens lokal.

De två blanketterna från Skatteverket skickar du i original tillsammans med uppgifterna på vittnena, senast en vecka före vigseln, till kommunen.

Adress: Knivsta kommun, 741 75 Knivsta, märk kuvertet Registrator.

Har du vägarna förbi kommunhuset kan du lägga kuvertet med blanketterna i kommunens brevlåda utanför kommunhuset alternativt lämna in det i Kontaktcenter på entréplanet.

Borgerliga vigselförrättare i Knivsta

  • Anne-Marie Morhed (L)
  • Margareta Larsson (S)
  • Lacka Linder (M)
  • Anna Maria Dansbo
  • Lena Fransson

 

  • Senast uppdaterad 14 nov 2019