Till undermeny Karta Kontakt

Fröhuset, Öppen förskola

Stora rummet

Fröhuset är en kommunal öppen förskola som är en mötesplats för barn 0-6 år tillsammans med en vuxen.Hos oss får ni roliga, gemensamma upplevelser. Ni kan umgås, leka, skapa, få stöd och ta del av aktuell information som är riktad till barnfamiljer. På Fröhuset kan ni dela erfarenheter och knyta nya kontakter. Vi arbetar för att vara en inspirerande mötesplats för barn och föräldrar, där alla ska ha möjlighet till utveckling. 

I gruppverksamheten på Fröhuset arbetar förskollärare och socionom. Fröhuset samverkar med barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen, rådgivning och stöd från socialtjänsten och diakoni från Svenska kyrkan i Knivsta kommun. Tillsammans utgör de olika verksamheterna grunden i Knivsta familjecentral. Här arbetar fler olika yrkeskategorier tillsammans för dig och ditt barns bästa och de gör regelbundna besök på Fröhuset. Se under fliken aktuellt. För övrigt sker regelbundna besök av tandhygienist, dietist och vi har samarbete med elevhälsan och biblioteket.

Vi arbetar aktivt med att främja god hälsa hos barn och familjer. Vi finns för er och det går bra att fråga om det mesta. När Fröhuset får besök från de andra som arbetar på familjecentralen kan du passa på att ställa frågor också till dem om det är något som du undrar över.

Ni kommer och går som det passar er under öppettiderna, ingen anmälan behövs. Aktiviteterna är frivilliga som till exempel sång/dramastund som vi erbjuder en timme in på varje verksamhet. 
Därefter serveras fruktvatten/kaffe/te/smörgås med mera till självkostnadspris i kontanter. Vi tar tyvärr inte swish. Du har själv ansvar för barnet när ni är här samt för att plocka undan innan du går ifrån Fröhuset.

Mobilanvändning undanbedes under vistelsen på Fröhuset då vi vill främja samspel och den sociala interaktionen .

Sammantaget erbjuder Fröhuset:

  • en nära mötesplats och lättillgängligt stöd
  • olika former av gruppverksamhet samt skapande av arbetsformer där föräldrar och barn är delaktiga
  • stärka föräldrar i föräldrarollen
  • stärka det sociala nätverket runt barn och familjer
  • ett informations- och kunskapscentrum

Kapellvägen 4, ingång från lastkaj 1 mot ån.

Varmt välkomna!

Fröhuset har tre olika gruppverksamheter som har öppet enligt följande:

Öppen förskola

Måndagar 9:00-12:00
Onsdagar 12:30-15:00
Föräldrar med barn 0-6 år

Krypklubben

Onsdagar 9:00-11:30
Föräldrar med barn
9-18 månader

Babycafé

Torsdagar 09:00-12:00
Föräldrar med barn
0-9 månader
Syskon som inte har förskoleplats är också välkomna.

För att se vad som är på gång, klicka på länken Aktuellt Fröhuset i högerspalten. Vi uppdaterar kontinuerligt i aktuellt då aktiviteter ibland planeras långt i förväg och ibland planeras nära inpå.

På gång:

Gratis HLR, 3 april klockan 18.00-21.15. På Fröhuset. Anmälan till carolin.angman@knivsta.se OBS! begränsat antal platser

 

 Kontaktinformation

Adress: Kapellvägen 4, 741 30 Knivsta

Samordnare Caroline Ångman
Tel. 018–34 72 11

E-post: carolin.angman@knivsta.se

E-post: marie.borgenfalk@knivsta.se

  • Senast uppdaterad 16 mar 2018