Till undermeny Karta Kontakt

Badplatser, badvatten

 

Särstabadet

Kommunalt bad centralt beläget i Knivsta, i sjön Valloxen. Här finns bryggor, hopptorn och grillplats, samt en tillgänglighetsaanpassad badbrygga och en badrullstol. Under sommarsäsongen har du tillgång till kiosk, tillgänglighetsanpassad toalett och minigolfbana i anslutning till badet.

Brunnbybadet

Badplats med bryggor i Valloxen, cirka tre kilometer från Knivsta centrum, längs med väg 77, mot Norrtälje. Här finns bryggor, tillgänglighetsanpassad toalett och parkeringsplatser, varav två stycken för handikappade. 

Kungshamn-Morga

Bad i Mälaren vid Oxtorget och Djupviken. Till Kungshamn-Morga tar man sig med buss 101 eller med bil, parkering finns längs väg 255. Läs mer om Kungshamn Morga, följ länken till höger.

Edabadet

Badet i Eda ligger vid Eda lägergård vid Norrsjön och ägs av kommunen, men arrenderas ut till Eda lägergårdsförening. Det är föreningen som ansvarar för drift och skötsel.  Om du vill läsa mer om Eda lägergårdsförening, badet och omgivningarna, följ länkarna till höger.

Vattenkvaliteten vid friluftsbaden

Webbtjänsten Badplatsen finns på Havs- och vattenmyndigheten, se länken till höger.

Hundar

Hunden kan få följa med till badplatserna i Kungshamn-Morga om den är kopplad. På kommunens andra badplatser råder hundförbud. 

 

  • Senast uppdaterad 5 jun 2019