Dans

På kulturskolan erbjuds du danslektioner som inspirerar, utmanar och utvecklar varje elev. Du kan förvänta dig personliga lektioner där terminen byggs upp med gruppens och elevernas utveckling och intresse som utgångspunkt.
Välkommen till dansen på kulturskolan!


Dans_red1
Synpunkter & klagomål

Hjälp oss att bli bättre - säg vad du tycker!

Ibland vill man klaga, ibland vill man berätta när något är bra.

Framför gärna dina synpunkter till kommunen. Vare sig du är nöjd eller missnöjd är det viktigt för oss att du berättar det. Dina synpunkter, stora som små, är viktiga i vårt utvecklingsarbete. De kan hjälpa till att ge bättre service till kommuninvånarna.

Din synpunkt eller klagomål blir offentlig handling.

Läs om hur vi tar om hand dina synpunkter eller ditt klagomål.

  1. Skriv kort ner de synpunkter, förslag eller klagomål du har:
  2. Mina kontaktuppgifter
    Lämna fälten tomma om du vill vara anonym.
  3. eller avbryt

Dans

Balett från 8 år

Träning i baletteknik förbättrar hållning, balans, smidighet och styrka. Vi lär oss på vilket sätt och varför man arbetar med placeringen av olika kroppsdelar för att sedan även kunna använda tekniken i andra dansformer. Baletten för barn är lekfull med inslag av roliga improvisationsövningar. Vi dansar till klassisk musik, men ibland även till musik från andra genrer.

 

 

Barndans 4-6 år
I ett gränsland mellan lek och dans utvecklas barnens motorik, musikalitet, smidighet och dansteknik. Här får barnen känna lusten till rörelse och använda sig av egna uttryck, samtidigt som kursen förbereder för fortsatt träning i dansmix och så småningom andra dansstilar. Vi släpper loss i improvisatoriska övningar, dansar med olika typer av rekvisita, men lär oss också hur en danslektion är uppbyggd och tränar roliga små koreografier till både populär barnmusik och andra musikgenrer.

 

Breakdance från 7 år
Breakdance är en fysiskt krävande dansform där akrobatik och teknik blandas. Du får lära dig olika moment som spin moves, footworks och freezes. Vi övar steg till rytmisk musik och hårda "beats". När du kommit vidare ifrån grundstegen handlar mycket om din egen fantasi och din förmåga till att hitta nya rörelser och steg.

 

Dansmix 7-10 år
I dansmix börjar eleverna introduceras för olika dansstilar. De får dansa till den senaste musiken och prova olika dansstilar samt genom improvisatoriska övningar uttrycka sig genom dansens språk. Vi tränar smidighet och teknik blandat med uttryck och dynamik. Olika danssteg sätts ihop till danskombinationer och i slutet av terminen visar vi upp vad vi lärt oss.

 

Drop-in Dans Alla åldrar 
Kom till kupolen med ditt/dina barn för en rolig och fartfylld dansstund. Vi blandar sång, ramsor, musik och rörelse. Fokus ligger på en rolig och lustfylld stund för föräldrar och barn tillsammans. Kursen kostar 60kr per gång eller köp ett klippkort, 8ggr för 400kr.

 

Knattedans 3 år 
I denna kurs är lekfullhet och rörelseglädje i centrum. Vi tränar tillsammans (gärna med deltagande förälder) på barnens motorik och koordination samtidigt som vi utforskar kroppens rörelsemöjligheter genom att hoppa, snurra, rulla, galoppera, balansera och mycket mer!

 

Jazz, Contemporary jazz/dance och jazzfunk, från 10 år

Jazzdansen utgör ofta grunden i koreografier vi ser i scenshower, musikaler och musikvideos. Dansstilen har sina rötter i den afrikanska dansen men har även inslag från många olika danser och världsdelar, vilket märks i olika jazzdansstilar såsom t.ex. Contemporary jazz och jazzfunk.  Dansen är dynamisk och bygger på smidighet, koordination och rytm. Vi utvecklar musikalisk medvetenhet, kondition, styrka, balans och rytm, allt utifrån varje elevs egna förutsättningar.


Contemporary jazz eller även kallad modern jazz är en fusion av modern och nutida dans och de traditionella jazzteknikerna. Kombinationerna innehåller mycket teknik med stora förflyttningar över golvet och snurrar. Rörelsekvaliteten kan beskrivas som flödande och organisk och dansas till modern musik.

Jazzfunk
Det som skiljer Jazzfunk från traditionell jazz är att dansstilen har tydliga influenser av streetdance. I Jazzfunk blandas de rena och tydliga linjerna från Jazzdans med personlighet och groove från streetdance. Resultatet blir en tuffare Jazzdans som dansas till allt från pop till hiphop!

 

 

Satsa mera gruppen från 10 år
Detta är gruppen för dig som vill satsa mera på din dans. Man ska ha dansat minst 3 terminer innan samt vara deltagare i en annan dansgrupp på kulturskolan för att få delta i satsa mera gruppen.

 

Streetdance från 10 år
Streetdance är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som härstammar från hip hop-kulturen. Den är kopplad till en bred men ändå specifik musikgenre. Dansen är väldigt personlig, vilket innebär att stilen kan variera mycket. I kursen dansar vi till hip hop och testar olika stilar inom streetdance t. ex old school, new school och breakdance. 

  • Senast uppdaterad 26 aug 2019