Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Temalördag

Lila blommor

Skräpjakten - Rädda Sköldpaddan!

19 september klockan 11:00 – 15:00

Sköldpaddan* på Knivsta bibliotek drunknar i skräp! Vill du hjälpa oss att rädda den och samtidigt göra Knivsta och världens hav renare?!

Lördag 19 september är det Håll Sverige Rent-dagen. Samla skräp tillsammans med familj och vänner och källsortera det som går, släng resten i brännbart. Samla så mycket eller lite som du vill och hinner med. Två minuter kan göra stor skillnad. Den som vill kan även anmäla sig på hsr.selänk till annan webbplats och få ett skräpplockarpaket.

När du har samlat klart och slängt allt kan du komma till biblioteket och ta bort skräp från sköldpaddans hav. Varje person som samlat skräp får ta bort en sak från havet. Skriv upp hur mycket eller vad du samlat, vad du heter och hur gammal du är.

Målet är att vi tillsammans ska få bort allt skräp från sköldpaddans hav!

Måndag 28 september drar vi vinnare bland alla som deltagit.

Namnen publiceras i sociala medier och i biblioteket.

Det går bra att hälsa på sköldpaddan fr.o.m. måndag 14 september och att rensa havet från skräp t.o.m. lördag 26 september.

Posta gärna en skräpplockarbild på Instagram och tagga med #hållknivstarent #räddasköldpaddan Tagga gärna oss också: @knivstabibliotek

* Det är ingen levande sköldpadda.

Datum: 19 september

Tid: 11:00 – 15:00