Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Rollspelsgrupp på Knivsta bibliotek

Rollspelsledaren Sunniva Tangen är på gång att starta upp en ny rollspelsgrupp för unga i Knivsta.

28 september klockan 16:00 – 19:00

Det är bra om du fyllt 12 år för en del material är på engelska. Annars krävs inga förkunskaper.

Första tillfället är:

Tisdag 28 september kl. 16-19, i Underlandet. Då skapar du en karaktär att spela med.

Kommande tillfällen är på fredagar kl. 15-17: 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 5 november och 12 november.

Mellan träffarna har ni kontakt via en chattgrupp. Sunniva vill skapa en bra stämning i gruppen så att alla känner sig trygga.

Anmäl dig senast 27 september till: underlandet@knivsta.se

För frågor eller funderingar kontakta ungdomsbibliotekarien: emma.backstrom@knivsta.se

”Lysfallen”

Sunniva berättar om äventyret som hon har skapat:

Se djupt inne i skogen, där civilisationen slutar och vildmarkens vidder sträcker ut sig. Varje år då snön smälter uppenbarar sig här något som får skogens djur att fly och trädens rötter att ryckas upp ur marken: En stad. Lysfallen. Döpt efter älven som rinner igenom staden och lyser med ett magiskt ljus om natten. Hit tar sig djärva äventyrare och andra lycksökare varje år, på grund av en enda sak. Eldaths källa. En källa vaktad av en mäktig magiker, en källa så gudomlig att den tros kunna väcka de döda, och det viktigaste av allt: Främja de levande. Nya äventyrare tar sig igenom den farofyllda skogen för att ta del av de krafter källan skänker, och få ett försprång i äventyrarvärlden. Du, just en sådan gröngöling, har på något sätt fått tag på en biljett. Men vilka hemligheter gömmer sig på denna underliga plats? Och varför ser magikern så stressad ut?

Datum: 28 september

Tid: 16:00 – 19:00