Se kortfattad information på andra språk eller använd
Google translate för att översätta webbplatsen

Gitarrkonsert med Anabel Montesinos

Anabel

Anabel Montesinos – en klart lysande gitarrstjärna från Spanien!

13 mars klockan 19:30 – 20:30

Anabel Montesinos är ett av Spaniens mest uppmärksammade gitarrfenomen. Hon har belönats med en mängd internationella priser och utmärkelser och har fått både kritiker och publik att häpna med sitt oerhört virtuosa och innerliga spel. Nu är hon på efterlängtat besök med en vårturné i Sverige med bland annat verk av Bach, Ponce, Villa- Lobos Scarlatti och Barrios.

Idag turnerar Anabel Montesinos i både Europa och övriga världen och har framträtt på många av de största scenerna. Hon fick stående ovationer i Carnegie Hall i New York vid inledningskonserten på sin turné 2011 och har efter det framträtt både solo och tillsammans med orkester i en rad länder på flera kontinenter: Mexiko, Italien, Bahamas, Tyskland, Rumänien, Ryssland, bland annat.

När Uppsala Internationella Gitarrfestival 2010 hade den spanska gitarren som tema var det Anabel Montesinos och den alldeles nyligen bortgångne flamencogitarristen Paco de Lucía som stod för de mest bejublade konserterna.

Flamencogitarristen Paco de Lucía - ”hon har en varm, mycket djup kontakt med publiken.” The New York Times skriver så här om Anabel:

The New York Times - "Warm tone, and flawless performance by a virtuoso"

Pris vuxna: 250 kronor

Barn och ungdomar under 16 år: 150 kronor

Datum: 13 mars

Tid: 19:30 – 20:30

Plats: CIK, Centrum för idrott och kultur

Arrangör: Knivsta kultur och fritid i samarbete med Uppsala Internationella Gitarrfestival

Uppleva och göra

Sidan uppdaterades: 11 mars 2020