Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Gitarrkonsert med Anabel Montesinos

Anabel

Anabel Montesinos – en klart lysande gitarrstjärna från Spanien!

13 mars klockan 19:30 – 20:30

Anabel Montesinos är ett av Spaniens mest uppmärksammade gitarrfenomen. Hon har belönats med en mängd internationella priser och utmärkelser och har fått både kritiker och publik att häpna med sitt oerhört virtuosa och innerliga spel. Nu är hon på efterlängtat besök med en vårturné i Sverige med bland annat verk av Bach, Ponce, Villa- Lobos Scarlatti och Barrios.

Idag turnerar Anabel Montesinos i både Europa och övriga världen och har framträtt på många av de största scenerna. Hon fick stående ovationer i Carnegie Hall i New York vid inledningskonserten på sin turné 2011 och har efter det framträtt både solo och tillsammans med orkester i en rad länder på flera kontinenter: Mexiko, Italien, Bahamas, Tyskland, Rumänien, Ryssland, bland annat.

När Uppsala Internationella Gitarrfestival 2010 hade den spanska gitarren som tema var det Anabel Montesinos och den alldeles nyligen bortgångne flamencogitarristen Paco de Lucía som stod för de mest bejublade konserterna.

Flamencogitarristen Paco de Lucía - ”hon har en varm, mycket djup kontakt med publiken.” The New York Times skriver så här om Anabel:

The New York Times - "Warm tone, and flawless performance by a virtuoso"

Pris vuxna: 250 kronor

Barn och ungdomar under 16 år: 150 kronor

Datum: 13 mars

Tid: 19:30 – 20:30

Plats: CIK, Centrum för idrott och kultur

Arrangör: Knivsta kultur och fritid i samarbete med Uppsala Internationella Gitarrfestival

Uppleva och göra

Sidan uppdaterades: 11 mars 2020