Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Klassisk konsert: Tidernas toner

Tidernas toner är en konsert och en tidsresa som presenterar en världspremiär, en unik sammansättning av instrument samt ett verk av JS Bach som aldrig tidigare hörts i Sverige!

1 oktober klockan 19:00 – 20:30

Dirigent: Greger Fellin
Musiker: Sinfonietta Viginti med musiker ur Kungliga hovkapellet och Stockholms filharmonikerna.
Konsertmästare: Jan Stigmer
Konferencier: Mats Wehlin

När covid-19 lamslog världen under 2020 lyckades det inte sätta stopp för skaparlusten hos dirigenten och musikern Greger Fellin. Därför får vi nu höra världspremiären av hans konsert Fragments of Being, komponerad under pandemins värsta framfart. Den hyllade fagottisten Sebastian Stevensson är solist i denna konsert som visar upp en helt unik kombination med fagott, vibrafon och stråkorkester.

Konsertprogram:
Från Holbergs tid/Holberg svit, Edvard Grieg (1843-1907), 21 minuter.

Fragments of Being (uruppförande), Greger Fellin (1962-), 17 minuter.
Solist: Sebastian Stevensson, fagott, Anders Holdar, vibrafon.

Konsert för fagott och stråkar i C-dur (BWV1053), Johann Sebastian Bach (1685-1750), 20 minuter
Solist: Sebastian Stevensson, fagott

Tid: Konserten börjar kl 19.00. Kl 18.15 inför konserten är du välkommen till Stjärnvalvet för att lyssna på ett samtal mellan Sebastian Stevensson, Mats Wehlin och Greger Fellin.

Biljettpris: 150 kr
(På alla priser tillkommer serviceavgift 12 kr)

Konserten arrangeras med stöd av Kulturrådet.

Datum: 1 oktober

Tid: 19:00 – 20:30