Sök på webbplatsen

Bidrag till bygdegårdsföreningar

I Knivsta kommun kan bygdegårdsföreningar ansöka om aktivitetsstöd och grundstöd för sin verksamhet.

Kom ihåg

Ansökan om bygdegårdsstöd sker via formulär i Föreningsservicelänk till annan webbplats. Föreningen behöver registrera sig och ha ett aktivt konto för att kunna ansöka, klicka på knappen ovan. Tydliga instruktioner för registreringen finns i Föreningsservice.

I Knivsta kommun finns fem bygdegårdar. De är belägna både i tätort och på landsbygd och drivs av ideella bygdegårdsföreningar anslutna till Bygdegårdarnas Riksförbund (BRF). Bygdegårdarna har en funktion som mötesplats i bygderna och kan också hyras ut till föreningar, organisationer, företag och privatpersoner för sammankomster och fester.

Ansökningsperiod: Grundstöd senast 1 juni (OBS endast 2020, ordinarie datum 1 maj), Aktivitetsstöd senast 1 oktober.

Övriga stöd

Anläggningsstöd kan sökas av stödberättigad förening som ansökt/ansöker om aktivitetsstöd för minst 10 aktiviteter föregående år. Stödformen syftar till att underlätta driften av anläggningar i föreningsregi. 

Ansökningsperiod: 4 Maj till 31 Maj

Sök Anläggningsstöd via vårt webbformulärlänk till annan webbplats

Underhållsstöd kan sökas av stödberättigad förening som äger eller långtidsförhyr en lokal/anläggning. Stödet går till underhåll och fysiska förbättringar. 

Ansökningsperiod: 4 Maj till 31 Maj

Sök Underhållsstöd via vårt webbformulärlänk till annan webbplats

Föreningar som bedriver verksamhet inom parasport eller som strategiskt arbetar med tillgänglighet och funktionsvarierade förutsättningar har rätt till stöd från kommunen. Det finns möjlighet att både ansöka om verksamhetsbidrag och ledsagarbidrag.

Sök Funktionsstöd via vårt webbformulärlänk till annan webbplats

Frågor?


För frågor rörande idrotts- och fritidsföreningar, kontakta kommunens föreningsutvecklare Magnus Kalm, e-post magnus.kalm@knivsta.se.

För frågor rörande kultur- och bygdegårdsföreningar, kontakta kommunens kulturstrateg Jon Hulander, e-post jon.hulander@knivsta.se

Vid lansering av kommunes ny Föreningsservice kan svarstiden för frågor bli något längre än normalt, men vi svarar så fort vi kan och i den ording frågorna kommit in.

Uppleva och göra

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 1 juli 2020