Sök på webbplatsen

Bidrag till kulturarrangemang

Knivsta kommun har ett starkt lokalt kulturliv med flera föreningar, organisationer och enskilda aktörer som engagerar sig och bidrar till kommunens kulturutbud. På den här sidan finns information om de bidragsformer Knivsta kommun ger till kultur.

Bilden föreställer Knivsta Centrum för idrott och kultur

Knivsta kommun fördelar årligen stöd till lokala kulturaktörer och föreningar som producerar kulturarrangemang. Syftet är att stödja och skapa förutsättningar för det lokala kulturlivets produktioner.

Arrangörsstöd delas ut vår och höst. Till hösten 2020 kommer nya ramar för bidragsformen att vara färdiga. Dessa bereds under våren 2020 och publiceras här så snart de är politiskt beslutade. Sista ansökningsdatumet är 31 augusti. Ansök via formulär i Föreningsservicelänk till annan webbplats.

Konsertkarusellen är ett samarbete mellan Musik i Uppland och regionens kommuner. Kort beskrivet så finansierar Musik i Uppland och Knivsta kommun sju konserter som ska äga rum på olika platser i kommunen. Det är ofta ett varierade program av professionella artister inom folk- och världsmusik, klassiskt, jazz och populärmusik. De sju konserterna arrangeras av lokala föreningar/kulturaktörer och arrangören får behålla intäkterna från biljettförsäljningen.

Från och med våren 2021 kommer ansökan ske via Föreningsservice.

Frågor?


Rörande idrotts- och fritidsföreningar samt pensionärsföreningar, kontakta kommunens föreningsutvecklare Magnus Kalm, e-post magnus.kalm@knivsta.se.

Rörande kultur- och bygdegårdsföreningar, kontakta kommunens kulturstrateg Jon Hulander, e-post jon.hulander@knivsta.se

Vid lansering av kommunes ny Föreningsservice kan svarstiden för frågor bli något längre än normalt, men vi svarar så fort vi kan och i den ording frågorna kommit in.

Uppleva och göra

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 1 juli 2020