Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk

Please find our services in other languages below

Aktuell information om kommunens skridskoisar

Under skridskosäsongen uppdaterar vi regelbundet information om både naturisar och kommunens plogade isbanor. Håll dig uppdaterad här!

Kommunens isinformation uppdateras normalt på fredagar. Utgångspunkten för skötseln av isarna är att slingan på Valloxen samt de spolade banorna på land plogas vid behov och i mån av tid.

All vistelse på sjöisen sker på egen risk - tänk på sällskap, kunskap och rätt utrustning! Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina.

18 mars 2022

Våren har anlänt och säsongens plogning av isarna är avslutad.

Var extra försiktig nu när våren börjar komma! Det milda vädret kan ge porösa isar och på vissa ställen är det redan öppet vatten.

Kom som alltid ihåg att all vistelse på sjöisen sker på egen risk - tänk på sällskap, kunskap och rätt utrustning! Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina.

Vi återkommer nästa vintersäsong med information om kommunens skridskoisar.

11 mars 2022

Det milda vädret kan ge svaga sjöisar. Det är öppet vatten under E4bron.

Var extra försiktig nu när våren börjar komma!

3 mars 2022

Landisarna smälter bort och grus tittar upp på många platser. Säsongen för isspolning på land är över för denna gång.

Valloxens banor är plogade.

Var extra försiktig nu när våren börjar komma!

18 februari 2022

Landisarna vid Långhundra, Ängby och Brännkärr är i gott skick. Isen vid Lagga har lite grus framme, annars är den bra. Isen vid Sporthallen Ängby däremot är inte i gott skick, där har grus och asfalt smält fram.

Sjöisen på Valloxen kan ha dubbelis på sina ställen. Om det snöar kommer vi att ploga lilla slingan, som utgår från Särstabadet.

Inför sportlovet, var extra försiktig om vädret blir milt i veckan. All vistelse på sjöisen sker på egen risk.

11 februari 2022

Landisarna är tyvärr inte i så bra kondition. Det kan vara grus framme på sina ställen och parklaget har inte kunnat spola under veckan som gått. Valloxen plogades på tisdagen. Det kan vara risk för dubbelis på sina ställen.

4 februari 2022

Det är ett ombytligt väder vi har den här vintern! Sol, regn och snö om vartannat!

Under veckan som gått har alla landisar i kommunens spolats. Inget grus syntes på banorna på fredagsmorgonen, men det kan såklart ändras av regn och helgens plusgrader.

Slingan på Valloxen plgades på onsdagen. Isen har varit knagglig på sina ställen. Den lilla slingan med start vid Särstabadet har varit i bäst kondition. Bra att tänka på: gå helst inte på den plogade slingan om isen är blöt - då blir det väldigt knaggligt när isen fryser till!

28 januari 2022

Vädret har varit lite si och så den här veckan vilket innebär att gruset är framme på en del ställen på de spolade landisarna.

När det gäller Valloxen har Park- och naturenhetens arbetslag har inte behövt ploga isen den här veckan. Mycket av snön har smält - räkna med att det kan finnas en del vatten på isen på sina ställen.

21 januari 2022

De spolade landisarna: det är grus framme på alla isar men de är plogade och fria från snö. De är alltså delvis åkbara men se upp för grus!

Valloxen: den lilla slingan med start vid Särstabadet är plogad men har ojämn is. Den långa slingan med start vid Brunnbybadet är inte plogad.

14 januari 2022

Plusgrader och vind har gått hårt åt de spolade isarna på land och gruset tittar fram på en del ställen. Bäst mår isen vid Ängbyskolan.

Valloxen plogades senast onsdag 12 januari, men räkna med en del vatten på isen, beroende på temperatur och annan väderlek de närmaste dagarna.

5 januari 2022

Isarna på land snöröjs flera gånger under onsdagen och torsdagen om det fortsätter snöa, och är alla OK att skrinna på!

Det har bildats dubbelis på Valloxen efter veckans regn. Eventuellt snöröjs banorna under torsdagen - men som sagt, isen är inte särskilt bra.

Uppleva och göra

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 18 mars 2022