Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Aktuell information om kommunens skridskoisar

Under skridskosäsongen uppdaterar vi regelbundet information om både naturinsar och kommunens plogade isbanor. Håll dig uppdaterad här!

25 februari

Tyvärr har de spolade landisarna i kommunen smält bort under den senaste veckan. Väderprognosen pekar mot att skridskosäsongen är över för den här gången. Vi kommer därmed inte fortsätta uppdatera den här sidan efter den kommande helgen.

Räddningstjänsterna i länet varnar för svaga sjöisar.

22 februari

Landisarna är bra i dagsläget men de är inte många centimeter tjocka. Plusgrader och blåst tär på dem och väderprognosen för veckan ser inte lovande ut. Isarna kommer troligtvis vara väldigt dåliga mot slutet av veckan. Ängbyplanen är den som ligger mest skyddat och kommer därför förmodligen hålla sig bäst längst.

Ingen plogad sjöis i Knivsta.

För information om eventuella plogade isar i Uppsala kommun hänvisar vi till deras webbplats uppsala.se.

19 februari

Ingen plogad sjöis i Knivsta men alla sex spolade isbanor på land är åkbara.

I Uppsala kommun finns just nu plogad sjöis på exempelvis Långsjön i Björklinge, Hammarskog-Skarholmen och igår blev en slinga klar i Fjällnora.

Allmänheten beträder alltid isen på egen risk.

11 februari

Nu har vi en fin spolad is även vid Högåsskolan - så totalt har vi sex spolade isbanor på land: Vid Alsike sporthall, Brännkärrsskolan, Högåsskolan, Lagga skola, Långhundra skola och Ängbyskolan.

Inga plogade naturisar - ingen plogning planerad.

Park- och naturenheten har inspekterat isen på Valloxen - isen är porös och osäker och är inte lämplig att vistas på; varken för våra plogmaskiner eller vår personal.

Allmänheten beträder isen på egen risk.

7 februari

Vi har nu även börjat spola fotbollsplanen vid Högåsskolan. Beroende på väderleken kommer vi förhoppningsvis ha en fin is där mot slutet av veckan. Därutöver har vi fem spolade och plogade isbanor på land - vid Alsike sporthall, Ängbyskolan, Lagga skola, Långhundra skola och Brännkärrsskolan.

Inga plogade sjöisar. Park- och naturenheten kommer att ploga när de bedömer att det är säkert.

5 februari

Vi har fem spolade och plogade isbanor på land - vid Alsike sporthall, Ängbyskolan, Lagga skola, Långhundra skola och Brännkärrsskolan.

Inga plogade sjöisar. Parklaget kommer att ploga när de bedömer att det är säkert.

1 februari

Kommunens parklag som jobbar med plogning och isar har testat med skridskor idag på Valloxen. Tyvärr håller isen ännu dålig kvalitet så det är inte aktuellt med plogning under dagen eller de närmaste dagarna.

Parklaget kommer att ploga när de bedömer att det är säkert.

29 januari 2021

Det har kommit mycket snö under veckan och parklaget har fokuserat på snöröjning. Under den kommande helgen kommer vi förhoppningsvis hinna både skrapa och spola våra isbanor på land.

Vi har även utökat så nu spolar vi även planen vid Brännkärrsskolan i Alsike – vi hörde att det var många invånare som saknade att kunna åka där. Den isen är dock inte riktigt färdig än, utan behöver ytterligare spolning. Men nu har vi alltså totalt fem spolade isbanor i kommunen: Alsike sporthall, Ängbyskolan, Lagga skola, Långhundra skola och Brännkärrsskolan.

Inga plogade naturisar.

22 januari 2021

Enligt prognosen är det mildväder under helgen. Så fort det blir kallare fortsätter vi att spola och skrapa isbanorna på land -förhoppningsvis i början på nästa vecka.

Inga plogade naturisar. Valloxen är mycket osäker!

14 januari 2021

Just nu pågår spolning av isbanor på land. De banor som ska spolas är: Alsike sporthall, Ängbyskolan, Lagga skola och Långhundra skola.

Det tar flera dagar att få upp en åkbar is. Det kommer eventuellt vara möjligt att kunna tjuvstarta åkningen under helgen, men då får du vara beredd på att kliva av banan när tankbilen kommer för nästa spolning. Om allt går enligt planerna kommer vi att ha åkbara banor på måndag 18 januari.

Inga plogade naturisar. Sjöisen är mycket tunn – undvik den!

En vädjan till dig som vinterbadar i Valloxen. Använd helst stegen vid kommunens brygga längs strandpromenaden mellan Pepparkaksudden och Särstabadet. Planen är att ploga en slinga förbi och vid Särstabadet när isen blivit tillräckligt tjock. Då är det farligt om isen är svag på vissa ställen på grund av isvakar.

Uppleva och göra

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 25 februari 2021