Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk

Please find our services in other languages below

Hela sommarlovet

Här hittar du aktiviteter som pågår under hela sommarlovet i Knivsta kommun.

Filmklubb i Knivsta

Ålder: 11-14 år och 15-19 år

I höst startar två filmklubbar upp för unga i Knivsta. Älskar du film och vill se film i biosalaong, prata film med andra filmgalna, och kanske träffa regissören bakom av någon film? Du kan både anmäla dig själv eller om ni är några kompisar som vill göra det här tillsammans.

Anmäl intresse till sumaiya.syeda@knivsta.se med namn, ålder och din/respektive favorit film och filmgenre så bjuder vi in till träff i september.

Arrangör: Kultur och fritid

Utlysning: Experterna hösten 2022

Ålder: Högstadiet

Vill du vara med och påverka det som händer i Knivsta kommun? Vi söker dig som är expert inom spel, kultur, mat, sociala medier, idrott och klimat. Du kommer ingå i en expertpanel som träffas ungefär en gång i månaden. Dina kunskaper kommer användas när vi planerar framtida projekt och innehåll till appen Ung i Knivsta 2.0. Som expert får du vara med om VIP aktiviteter t.ex. att intervjua en kändis. Vi bjuder på fika vid varje träff.

Anmälan senast 31 augusti: Skicka namn, ålder, allergier och ranka upptill tre expertområden som du vill representera till sumaiya.syeda@knvista.se

Arrangör: Kultur och fritid

“Ung i Knivsta the movie – om din plats i världen”

Ålder: från 10 till 20 år.

Under juni och juli samlar vi in filmklipp eller foton som visar DIN favoritplats i Knivsta. Du ska bara visa platsen och inte dig själv - var någonstans trivs du allra bäst? Du väljer själv om du vill prata i klippet eller bara vill filma. Torsdagen den 11 augusti kl.18.30 visas filmen av allas favoritplatser, med efterföljande långfilm. Vilken film det blir presenteras i appen Ung i Knivsta 2.0 den 1 juli.

Vi peppar alla unga mellan 10-20 år i Knivsta att skicka in ett kort filmklipp eller en bild på sin favoritplats i Knivsta. Klippet mejlas eller skickas via wetransfer eller liknande till lena.malmborg@knivsta.se.

Det här är en insamlingskampanj av rörliga bilder och stillbilder.

Arrangör: Knivsta Kulturskola

Poddnovellen

10 juni-31 augusti

Ålder: 12-18 år.

Var med i bibliotekets novelltävling. Du skriver en till två A4-sidor med tema ”Tid(en)” och skickar in senast 31 augusti. De vinnande novellerna publiceras och blir inlästa som ett poddavsnitt. Du tävlar även om andra, fina priser. Fullständiga tävlingsregler finns på knivstabibliotek.se Länk till annan webbplats.

Anmälan: underlandet@knivsta.se

Favoritavsnitt

10 juni-20 augusti

Ålder: För dig som är minst 9 år.

Berätta för oss vilket som är ditt favoritavsnitt av podcasten Vi hörs i Underlandet. Du tävlar om glasscheckar och böcker. Vinnarna dras från 8 augusti. Fullständiga tävlingsregler finns på knivstabibliotek.se Länk till annan webbplats.

E-postadress: underlandet@knivsta.se

Läsutmaning

10 juni-20 augusti

Ålder: För dig som är upp till 16 år.

Läs minst tre böcker*, fyll i läshäftet och få en gåvobok från biblioteket. Hämta ditt läshäfte på biblioteket! Läs mer på knivstabibliotek.se Länk till annan webbplats.

* kapitelböcker, bilderböcker, seriealbum, faktaböcker och ljudböcker

Låna spel

Ålder: Alla åldrar

Sugen på att spela spel i sommar? Ta med familjen eller kompisarna och spela utomhus med vårt stora schack eller fia med knuff! Du lånar spelen på biblioteket.

Du vet väl om att vi har andra spel för utlån också? Både spel för regniga dagar inomhus och för soliga dagar utomhus. På webben kan du kolla in listan på vilka spel vi har.

Uppleva och göra

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 27 maj 2022