Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Du är på väg till Knivsta fyller 20 år!

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja våra e-tjänster

Här tar du del av våra tjänster på andra språk

Please find our services in other languages below

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
För de flesta ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.
Vi erbjuder också e-tjänster, flera av dem inom områdena Förskola och skola respektive Bygga, bo och miljö.
Vår e-tjänsteportal fungerar i de flesta webbläsare, dock ej Internet Explorer.

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Ta del av det som händer i Knivsta kommun

Det sjuder av kreativitet i Knivsta kommun. Här kan du ta del av utvalda projekt och händelser inom olika områden.

Knivsta kommun fyller 20 år

Var med och fira! På knivsta.se/knivstafyller20 hittar du evenemang, aktiviteter och berättelser.

Jubileumsevenemang!

Guidade promenader, barnkultur och vintersalong - se höstens evenemang för jubileumsåret 2023. Missa inte heller Children of the World Gala 7 oktober.

Suicidpreventiva veckan 5 - 13 september

Under en vecka uppmärksammar Knivsta kommun, tillsammans med andra aktörer, suicid och psykisk hälsa med olika aktiviteter.

Elevernas matråd i Långhundra skola

Hållbarhet, matsvinn och önskerätter – skolmaten kan väcka många frågor, tankar och känslor hos eleverna. Ett sätt att ta vara på deras engagemang kring mat är att starta ett matråd. På Långhundra skola kom initiativet till ett matråd från 12-årige Loke.

Studiecirkel till stöd för föräldrar med psykisk ohälsa

Under hösten arrangeras kursen Trust för knivstaföräldrar med psykisk ohälsaeller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF).

Lyckträffens promenadgrupp fyller 30 år

I år firar Lyckträffens promenadgrupp 30-årsjubileum. I augusti firade volontärerna jubiléet tillsammans.

Svenska med baby - en mötesplats för alla föräldralediga

Välkommen till en öppen föräldragrupp som riktar sig till föräldrar och barn med olika bakgrund! På träffarna fikar man, byter erfarenheter, sjunger - och tränar svenska, för den som vill och behöver.

Signe, 5 år, vann namntävlingen - bibliotekscykeln ska heta Saga

Nu är vinnaren i Knivsta biblioteks namntävling korad. Signe Asplund, 5 år, tog emot diplom och present under en högtidlig ceremoni.

Höstprogrammet på CIK

Välkommen till CIK! Konserter, föreläsningar, teater, shower, utställningar och familjelördagar – höstens scenprogram är här och bjuder på en bred repertoar med något för alla.

Barnens Knivsta

Under jubileumsåret 2023 samlar vi berättelser om allt det som händer för barn och unga på vår jubileumswebbplats knivsta.se/knivstakommunfyller20. Läs om projekt och spännande händelser inom förskola, skola, konst, kultur och idrott!

Skolköken - en del av kommunens hållbarhetsarbete

Klimatlådor, säsongsbaserade livsmedel och effektiva ugnsplåtar. Det är några exempel på hur de kommunala skolköken i Knivsta jobbar med hållbarhet i det dagliga arbetet. Följ med på ett besök i Högåsskolans kök!

Knivstaloppet 2023 - en del av kommunens 20-årsjubileum

Den 20 maj gickloppet av stapeln, med sträckorna 5 km, 10 km och 20 km att välja mellan. Söndag 21 maj var det Lilla Knivstaloppet, för yngre barn.

Bli familjekompis

Nu har kommunen tillsammans med studieförbundet Bilda startat upp projektet Familjekompis. Familjekompis vill skapa förutsättningar för nya svenska familjer och etablerade svenska familjer att lära känna varandra.

Knivsta kommun får nytt konstverk i kvarter Segerdal

Falurött och inbjudande för barn. Se hur det nya konstverket kommer att se ut!

"Experterna"

Kultur- och fritidskontoret i Knivsta kommun vill möta ungdomar i projektet “Experterna”. Det handlar om att komma närmare kommunens unga invånare för dialog och kreativa samarbeten och levandegöra barnkonventionen.

Var med i jubileumsbildtävlingen Dela ditt knivsta!

Dela din favoritbild och var med och tävla i vår jubileumsbildtävling! Tävlingen pågår ända fram till 30 november och du deltar genom att tagga dina bilder i sociala medier med #knivsta20år - eller skicka in bilden till oss på knivsta@knivsta.se.

Vår kommunpolis i Knivsta

Sedan 1 november 2022 är Pia Johnson kommunpolis i Knivsta. Välkommen till oss! Här får du läsa mer och lära känna Pia lite närmare.

Skolelever tycker till om Knivsta i Minecraft

Inom kommunens delaktighetsprojekt ”Knivsta i 3D” får knivstaelever får vara med och bygga förslag för framtidens Knivsta i Minecraft.

Förebyggande insatser för unga

En ny uppsökandegrupp jobbar bland annat med att bygga relationer med våra ungdomar – ett arbete som sker i samarbete med skola, socialtjänst och kultur och fritid.

Ny översiktsplan för Knivsta kommun

Nu har arbetet med en ny översiktsplan för Knivsta kommun påbörjats. Följ arbetet och läs om hur du kan vara med och påverka på knivsta.se/nyöversiktsplan.

Stor cykelparkering vid stationen

Den nya cykelparkeringen med tak intill Centralvägen vid Knivsta station är nu färdigställd. Den har belysning och plats för cirka 170 cyklar.

Alva Herdevall och Anders Rydell blev Årets Knivstabo 2023

”För att de inspirerar oss att gräva där vi står, men också för att de tar med Knivsta ut i världen.” Så står i det i motiveringen till Årets Knivstabo, som i år går till Alva Herdevall och Anders Rydell för deras uppmärksammade bok Modern självhushållning.

#KnivstaBryrSig

Knivsta kommun har tagit fram en kortlek med tankeväckande frågor och meningar som kan vara ett stöd vid svåra samtal om mående och psykisk ohälsa. Kom och ta ditt gratisexemplar!

Mötesplats för ungdomar

Ungdomsverksamheten startade upp det nya året med ett nytt elevcafé i Adolfsbergshallen i Alsike. Dataspel, sällskapsspel, bollsport och pyssel är några av aktiviteterna som erbjuds när caféet håller öppet varje torsdag.

CIK har prisats i arkitekturtävling

Arkitektbyrån Norconsult har vunnit ett arkitekturpris för CIK i Mixed-use Architecture – en kategori inom europeiska delen av International Property Awards.

Knivsta har fler än 20 000 invånare

I början av augusti 2022 passerade Knivsta kommun 20 000 invånare. En liten person som föddes då är Francis Söderlund, som bor i centrala Knivsta.

Gå och cykla i Knivsta

Här hittar du information om gång- och cykelstråk, trafiksäkerhet, framtidsplaner och annat som kan vara intressant för dig som går och cyklar i Knivsta kommun.

Idrottens dag på CIK

Elever fick prova massor av aktiviteter när Idrottens dag arrangerades i ett samarbete med RF Sisu och de lokala idrottsföreningarna. Dagen avslutades med ett framträdande av artisten Pidde P.

Hållbarhetslöften för Knivsta kommun

Knivsta kommun har tillsammans med ett 20-tal andra aktörer undertecknat hållbarhetslöften på vattenområdet.

Spela discgolf i Knivsta

Knivsta kommun har fått en discgolfbana - i området nära reningsverket.

Testa en aktivitetsrunda

Vill du upptäcka ett nytt sätt att få in mer rörelse och frisk luft i vardagen? Då kan du testa en av kommunens nya aktivitetsrundor!

Aktiviteter på Hälsohuset

På kommunala sim- och sporthallen Hälsohuset finns simbassäng med simskoleverksamhet, gym, gruppträningsverksamhet och sporthallar.

Föräldrastödsprogrammet COPE tonår

Det ger mycket glädje att vara förälder. Men ibland kan man behöva stöd och ny inspiration i sin föräldraroll. Det kan du få på kursen COPE tonår.

Nya Adolfsbergshallen

Hallen är fullstor och samtliga idrotter kan utöva fullgod träning där. Det finns också utrymme för kafé och sju omklädningsrum, samt en läktare som beräknas rymma cirka 30 personer.

Bli volontär!

Vill du engagera dig ideellt, skapa mening för en annan person eller grupp? Lyckträffen, kommunens öppna mötesplats för daglediga, har ett stort antal volontärer knutna till sin verksamhet. Du väljer själv vilket frivilligt socialt arbete du vill bidra med och hur mycket tid du vill ge.

Väntjänsten och Handtaget

Väntjänst och Handtaget är kostnadsfria tjänster som bygger på frivilligt arbete. Du som har en funktionsnedsättning, långvarig sjukdom eller är 65+ kan få hjälp av Väntjänsten och Handtaget. Välkommen!

Årets hyllning till förtjänstfulla ungdomar

I år fick följande personer ta emot kommunens hyllning till duktiga ungdomar: Clara Leffler, Lilly Smith, Jonatan Gembäck och Gabriel Kohonen.

Lyckträffen

Välkommen till Lyckträffen! Lyckträffen ligger centralt på Sågverkstorget i Knivsta och riktar sig till alla daglediga över 18 år i Knivsta, oavsett ålder och intresse. Det här är en öppen samlingsplats för dig som söker social gemenskap.

Knivsta kommun är med i Glokala Sverige

Knivsta kommun har gått med i Glokala Sverige och därmed stärkt vårt arbete med hållbarhet. Glokala Sverige är ett nationellt projekt som handlar om att stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 bland politiker och tjänstepersoner i kommuner och regioner.

Kommunens tjänst för att rapportera vildsvin

Vildsvinsstammen ökar relativt snabbt i Sverige. Knivsta kommuns Park- och naturenhet arbetar med att kartlägga hur traktens vildsvin rör sig. Nu kan du via en enkel rapporteringsfunktion hjälpa till genom att tipsa oss om du ser vildsvin eller spår av dem.

Badplatsen där hundar är välkomna

I Margaretaviken i Valloxen får hundar följa med och bada.

Uppsökande arbete mot ungdomar

Socialtjänsten vill på ett tidigt stadium få kontakt med ungdomar som behöver stöd, för att undvika att problemen växer sig stora.

Knivsta klättrar i Småföretagarindex

I Knivsta är förutsättningarna för att driva små företag goda. I årets Småfäretagarindex klättrar Knivsta kommun och hamnar på plats 19 bland Sveriges totalt 290 kommuner.

Nationaldagsfirandet 2023

På nationaldagen ägde det traditionsenliga firandet rum i samband med HusabyMarken i Husby-Långhundra. Nationaldagstal, framträdande med Knivsta kammarkör och prsiutdelning stod på programmet.

Kommunens feriearbete för ungdomar

Varje sommar erbjuder Knivsta kommun feriearbete för ungdomar. Ansökningstid är vanligtvis mars månad.

Förskolelever lärde sig om källkritik

Dinosaurier vid Knivstaån stod på schemat när förskolebarnen på Diamanten lärde sig källkritik på Källkritikens dag.

Livslotsen - en guide till hjälp, råd och stöd

Alla som bor i Knivsta kommun har fått broschyren Livslotsen i sin brevlåda. Broschyren ska underlätta för att hitta rätt stöd när livet svajar.

Klimatklivet

Klimatklivet är ett statligt investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar de klimatpåverkande utsläppen. Föreningar, bostadsrättsföreningar och andra organisationer kan söka stödet - dock inte privatpersoner.

Mötesplatsen Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK)

I Knivsta Centrum för idrott och kultur finns plats för många aktiviteter. Välkommen till en kreativ och välkomnande mötesplats där du kan vara, verka och växa!

Medborgarrådet - för dig som vill delta och påverka

Vill du bidra till och påverka de kommunala besluten? Delta i Medborgarrådet!

Projekt Energi och klimat 2035

Inom ramen för stadsutvecklingsprogram Knivsta 2035 driver Knivsta kommun ett delprojekt inom energi och klimat.

Så firades Sveriges nationaldag 2023

Nya medborgare, flaggparad, körsång, prisutdelningar och nationaldagstal. De blågula festligheterna avlöste varandra när Knivsta kommun firade 6 juni i härligt sommarväder.

Troman publik – nytt förtroendemannaregister i Knivsta kommun

Knivsta kommun lanserar ett nytt sätt att hitta rätt i informationen om kommunens förtroendevalda politiker. I förtroendemannaregistret Troman publik hittar du bland annat information om varje politikers aktuella uppdrag och kan filtrera på kommunens olika styrelser och nämnder.

Knivstaförslaget - öppet för alla att lägga ett förslag

Har du en idé för Knivsta? Lämna ett knivstaförslag. Du kan komma med egna förslag, rösta på andras förslag eller bara följa flödet av idéer. Förslag som får minst 100 underskrifter under 90 dagar kommer att behandlas av berörd politisk nämnd.

Kommunens och polisens medborgarlöften

Både år 2021 och 2022 har Knivsta kommun och polisen tecknat medborgarlöften. Löftena är ett sätt att tillsammans verka brottsförebyggande och trygghetsskapande för ett tryggt och trivsamt Knivsta.

Kulturprogram för förskolor, familjedaghem och skolor

Nu blir det mer kultur till barn och unga i Knivsta kommun. Läs mer om nya kulturprrogrammet här.

Samhällslotsarna

Samhällslotsarna är volontärer som kan hjälpa till i kontakterna med olika delar av samhället, brev från myndigheter bland annat.

Jobba i Knivsta kommun

Är du nyfiken på hur det skulle vara att jobba i kommunen? Välkommen att besöka vår karriärwebb Jobba i Knivsta kommun!

Utbildningsförmiddag om kvinnors hälsa genom livet

I maj arrangerade Knivsta kommun tillsammans med Knivsta vårdcentral och barnmorskemottagningen Sinnligt en kostnadsfri förmiddag med fokus på kvinnors hälsa genom livet. Alla knivstabor var välkomna.

Prenumerera på nyheter från Knivsta kommun

Vill du få nyheter från Knivsta kommun direkt till din inkorg? Välkommen att bli prenumerant!

Kurser för barn och unga på Kulturskolan

Nära centrum, vid Thunmanskolan, ligger Knivsta kulturskola. Här har många generationer barn lärt sig dansa, spela instrument, sjunga och skådespela.

Biblioteket - en samlingsplats för alla åldrar

Knivsta bibliotek,beläget i Kommunhuset, är Knivstas mest centrala mötesplats. Här kan du låna böcker och annan media, slå dig ned för att läsa eller studera och gå på evenemang och kurser.

Näringsliv i Knivsta - webbplatsen för dig som företagare i kommunen

På kommunens webbplats Näringsliv i Knivsta kan du ta del av nyheter, evenemang och information för företagare.

Ängbyskogen är Knivstas nya naturreservat

Reservatet ligger nära tätorten i västra Knivsta och är det sjätte naturreservatet inom kommunens gränser.

Hälsovecka för seniorer

Måndag den 8 maj startade Hälsoveckan för alla seniorer i Knivsta kommun. Under veckan kunde du som är senior prova på fysiska pass, lyssna på föreläsningar med hälsotema, prova på meditation och en massa annat. Välkommen att delta på dina villkor!

App för knivstaungdomar

Genom appen ”Ung i Knivsta” hoppas vi som kommun komma närmare alla ungdomar. Appen är ett verktyg för oss att nå dig som ung men också som ett verktyg för dig att nå oss.

Bygdegårdar

I Knivsta kommun finns fem bygdegårdar. Här kan du läsa mera om deras verksamhet.

Konst på CIK

På Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK) finns permanent offentlig konst att bese och uppleva. Här arrangeras också konstutställningar och konstvisningar.

Stegen

Stegen vänder sig till dig har psykisk ohälsa/psykisk funktionsnedsättning, är över 18 år och bor i Knivsta kommun.

Öppna förskolan Fröhuset

Välkommen till Fröhuset! Här kan du och ditt barn komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer i området.

Hälsoäventyret i Knivsta

I vackra miljöer på Småskolevägen i Knivsta hittar du Hälsoäventyret - en hälsopedagogisk verksamhet för skolever i årskurs 2, 4, 6, 7 och 9. Hälsoäventyret drivs av Knivsta kommun tillsammans med Region Uppsala.

Ett aktivt föreningsliv

Knivsta kommun har ett aktivt föreningsliv med föreningar inom olika områden, som idrott, friluftsliv och kultur.

Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsplanering och utveckling

Ta del av planerna för framtidens Knivsta, aktuella byggen, planer och program.

Upplev Knivsta

Smultronställen, fritidsaktiviteter och naturupplevelser. På våra sidor Upplev Knivsta kan du ta del av allt det härliga som finns att uppleva och göra i vår fina kommun.

Knivsta är partnerkommun för lärarutbildningen i Uppsala

Knivsta kommun och Uppsala universitets lärarutbildning har inlett ett fördjupat samarbete. Tre förskolor och fem grundskolor i Knivsta är nu så kallade partnerskolor, med målet att höja kvaliteten på utbildningen för både barn och blivande lärare.

COPE - för dig som är förälder

Ibland kan man behöva stöd och ny inspiration i sin föräldraroll. Det kan du få på COPE föräldrakurs.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 4 september 2023