Du är på väg till Knivsta.se - Knivsta kommuns webbplats


Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja våra e-tjänster

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
För de flesta ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.
Vi erbjuder också e-tjänster, flera av dem inom områdena Förskola och skola respektive Bygga, bo och miljö.
Vår e-tjänsteportal fungerar i de flesta webbläsare, dock ej Internet Explorer.

Se kortfattad information på andra språk eller använd
Google translate för att översätta webbplatsen

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Simskolelärare

Möt Tove och Isak, de arbetar på Hälsohuset som simskolelärare. Nedan kan du läsa mer om deras arbete i Knivsta kommun och vaför de tycker att de har Sveriges viktigaste jobb.

Sanna och Isak som arbetar på Hälsohuset

Vilka är ni?

- Jag heter Isak och började jobba här på Hälsohuset för ungefär två år sedan - då på simskolan. Jag kände efter ett tag att jag kunde göra mer än att jobba med simskolan, så jag frågade då om jag fick jobba i receptionen, vilket jag fick.

- Jag heter Tove och jag har jobbat här i ganska många år. Jag började också att jobba på simskolan. Nu har jag har jobbat som simskoleansvarig i lite mer än ett år. I mitt jobb har jag hand om simskolorna och skolsimmet i Knivsta kommun Jag leder även träningspass och jobbar i receptionen. Jag trivs jättebra här!

Vad är det bästa med ert jobb tycker ni?

- Det är ett väldigt varierat arbete och du vet aldrig hur en dag kan komma att se ut. Det kan komma allt från ungdomar som har haft problem i skolan till personer från äldreomsorgen, som kommer hit för att delta på träningspass. Det blir lite varierat på det sättet och du behöver kunna anpassa dig beroende på vilken du pratar med och vilka som kommer och besöker oss.

Arbetet här är säsongsbaserat, vilket är kul – att det ser olika ut beroende tid på året. Det är väldigt hektiskt här på vintern och på sommaren är det mer lågsäsong. Då får man göra mycket annat, bland annat att hjälpa dig på vår nya anläggning CIK (Centrum för Idrott och Kultur). På vintern ta vi till stor del hand om gymmet och alla kunder som kommer hit och på sommaren när det är lugnt hinner vi ta hand om våra lokaler och planera för vår verksamhet.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för er?

- Det kan vara väldigt olika eftersom vi arbetar i skift. Om du kommer in på morgonen börjar vi med att städa och sedan välkomnar vi våra kunder. Under denna tid planerar vi också inför de träningspass som vi leder under dagen, ta emot skolor i simhallen och tar hand som en del administrativt arbete.

Om du istället jobbar på kvällen är det fler kunder här och fler träningspass och dessutom är det ”full rulle” i simhallen med de simskolor som är där då

Krävs det någon särskild utbildning för att arbeta med det ni gör?

- Om du arbetar på simskolan krävs ingen särskild utbildning, men det är meriterande om du har en simbakgrund eller är utbildad simlärare. Vi har även internutbildningar och erbjuder utbildning för våra medarbetare på simskolan. Under tiden du jobbar och beroende på vad du inriktar dig på får vi utbildningar i vårt yrke och vi får möjlighet att åka iväg och utbilda oss.

Om vi hittar en utbildning som vi tycker verkar vara intressant och som går att koppla till vår verksamhet inom exempelvis simskola eller gruppträning, så brukar det oftast gå att lösa så att vi får möjlighet att gå den utbildningen. Vi vill kompetenshöja oss hela tiden, så det känns väldigt bra och tacksamt att få utbildning via vårt yrke.

Hur är det att jobba i en kommunal verksamhet?

- Att arbeta kommunalt innebär för oss att vi kan arbeta på flera olika arbetsplatser inom Kultur – och fritidskontoret. Det är väldigt tryggt att vara kommunanställd inom den bransch som vi jobbar inom. Det är vanligt att som personlig tränare och som gruppträningsinstruktör att vara en egen företagare.

Som kommunanställd får du en fast lön, du arbetar fasta tider och har dessutom möjlighet att variera dina arbetsuppgifter genom att exempelvis leda simskola och olika gruppträningspass. Det känns jättebra att vi kan ha en sådan här verksamhet inom kommunen.

Vad gör ert jobb till Sveriges viktigaste jobb?

- Jag tycker att det är jätteviktigt att vi lär alla barn i Knivsta kommun att simma. Det är en livförsäkring för resten av livet och bidrar till allmän hälsa och ett välbefinnande och att människor ser en mening att komma hit till oss.

Vi jobbar med hälsa i sin helhet. Det kan komma kunder och ställa frågor till oss om träning och hälsa och då känns det skönt att kunna ge dem raka svar och att vi dessutom har möjlighet att kunna påverka dessa människor på ett positivt sätt.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Lämna kommentar

För att förbättra vårt informationsflöde tar vi gärna in kommentarer för förbättringar

Sidan uppdaterades: 10 december 2019