Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Favoritrecept

Det finns många rätter där både barn och vuxna frågar efter recept. Det är ju jättekul tycker vi, att kunna inspirera andra. Här finner ni våra allra populäraste recept.

Del av tallrik med mat på
D0018662

Ingredienser: 5 dl riven vitkål, 1 dl hackad rödlök, 1 dl äkta majonnäs samt salt och peppar.

Gör så här: Blanda ihop samtliga ingredienser.

Tips! Du kan också ha i ett rivet äpple.

6 portioner

Ingredienser: 600 tärnad fisk (lax, sej, torsk), 100 g fänkål, 100 g paprika, 100 g lök, 0,5 g saffran, 5 dl krossad tomat, 5 dl vatten, 2 msk grönsaksfond, 0,5 dl vitt vin, 200 g förkokta blåmusslor med skal, 1 dl grädde samt salt, peppar och cayennepeppar.

Gör så här: Tärna grönsaker och fräs i olja. Tillsätt saffran, kryddor, vin, vatten, buljong och tomat. Koka i cirka 15 minuter.Tillsätt fisk och musslor, koka ytterligare 5 minuter under lock. Tillsätt grädde koka i 2 minuter. Servera och gärna med en klick vitlöksaioli.

8 portioner

Ingredienser: 700 g tinad sej, 100 g riven ost, 5 dl grädde, 225 g tacosås, 3 msk tacokrydda, 3 msk majsstärkelse, salt, peppar och tortillachips.

Gör så här: Lägg fisken i en smord ugnsform. Salta och peppra. Blanda grädde, riven ost, tacosås, tacokrydda och majsstärkelse. Häll detta över fisken. Krossa lite tortillachips och strö över fisken. Stek fisken i 225 grader i cirka 20-25 min.

8 portioner

Ingredienser: 900 g kycklingfilé, 2 dl mjölk, 100 g riven ost, 2 dl creme fraiche, 3 msk grönsaksbuljong, 2 msk majsstärkelse, dragon, gurkmeja, salt och vitpeppar.

Gör så här: Lägg den råa kycklingen i en ugnsform. Blanda creme fraiche, mjölk, majsstärkelse kryddor och buljong. Fördela över kycklingen och strö osten över. Gratinera på 225 grader i ca 30 min eller tills kycklingen känns klar.

8 portioner

Ingredienser: 1 mogen banan, 2 dl blåbär, 2 burkar kokosmjölk, vaniljpulver och vatten.

Gör så här: Mixa samtliga ingredienser och späd med vatten för att få en lagom drickbar konsistens.

3 bröd

Ingredienser: 1 pkt jäst, 16 dl vatten, 600 g bovetemjöl, 200 g pumpafrön, 200 g solrosfrön, 100 g linfrön, 100 g nyponskalsmjöl, 80 g fiberhusk, 4 tsk salt, 2 msk honung, krossat bovete att strö över.

Gör så här: Smula jästen i en degblandare. Häll i vattnet och rör tills jästen lösts sig. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Smörj 3 brödformar och fördela smeten i dessa. Låt jäsa på varmt ställe i 90 minuter. Strö över lite krossat bovete.

Sätt ugnen på 175 grader. Baka brödet i ugnen i ca 80 min eller tills brödet känns torrt när man provar med sticka.Stjälp upp bröden på ett galler och låt svalna under bakduk.

Cirka 8 portioner

Ingredienser: 3 dl gräddfil, 2 dl majonnäs, 1 dl gurkmix, 1 msk senap, 1/2 dl frusen dill, salt och peppar

Gör så här: Blanda ihop samtliga ingredienser och servera!

Cirka 6 portioner

Ingredienser: 500 g vildsvinsfärs, 200 g rotfrukter, 1 gul lök, 2 msk tomatpuré, 200 g krossad tomat, 2 dl vatten, 2 msk grönsaksfond, timjan, salt och peppar

Gör så här: Hacka rotfrukterna fint. Bryn färsen och låt tomatpurén och rotfrukthacket få fräsa med en stund. Häll på tomatkrossen, grönsaksbuljongen, vattnet och krydda med timjan samt salt och peppar. Låt koka minst 30 minuter.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 29 maj 2023