Du är på väg till Knivsta utvecklas - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Föreningsstöd och stipendier

Föreningar kan ansöka om ekonomiskt stöd av Knivsta kommun. På denna sida hittar du vilka bidrag som finns att söka och instruktioner för hur du ansöker. Här finns även info om kommunens stipendium för ungdomar och tips på stöd från andra aktörer.

Det ekonomiska stödet kan sökas av ideella föreningar som ansökt och beviljats som en bidragsberättigad eller övrig förening i Knivsta kommun. Läs mer nedan:

Bidragsberättigade föreningar

Kommunen ger i första hand stöd till bidragsberättigade föreningar som innefattar följande tre kategorier av föreningar:

  1. Barn-och ungdomsföreningar
  2. Pensionärsföreningar
  3. Bygdegårdsföreningar

För att kunna ansöka om att bli en bidragsberättigad förening måste er förening varit verksam i minst 6 månader. Beviljas er ansökan berättigas ni att söka alla stöd inom den föreningskategori ni tillhör (någon av 1-3 ovan) samt alla föreningsgemensamma stöd och kulturstöd. Status som bidragsberättigad förening förnyas årligen i och med ansökan om grundstödet. Klicka på tillhörande kategori nedan för att hitta info om detta och andra stöd.

Övriga föreningar

Kommunen tillhandahåller också några stöd som även kan sökas av övriga föreningar. Till denna kategori räknas ideella föreningar som bedriver andra former av verksamheter eller som inte uppfyller kraven för bidragsberättigad förening.

Beviljas ni som övrig förening kan ni bl.a. söka funktionsstödet som ingår i de "föreningsgemensamma stöden" samt alla kulturstöd.

Bra att känna till!

Steg 1 - Fixa konto

För att du ska kunna ansöka om föreningsstöd måste din förening ha ett konto i kommunens boknings-och bidragssystem ActorSmartBook (Actor). Saknar din förening ett konto? Kontakta då kommunens föreningsutvecklare alternativt skapa konto på egen hand. I info-och instruktionsmanualen för Actor kan du läsa om hur du kommer igång att använda systemet.

Klicka här för att komma till Actor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka här för att få info och instruktioner för hur du använder Actor Pdf, 1.9 MB, öppnas i nytt fönster.

Steg 2 - Logga in

Har din förening ett konto i Actor kan de personer som föreningen valt att ge behörighet till kontot logga in med hjälp av Bank-id. Du som har ett inlogg kan själv få tillgång till att lägga till fler personer från din förening som ska ha inlogg och välja behörigheter för vilka ärenden varje person ska kunna hantera. För att få denna behörighet, samt för möjlighet att söka föreningsstöd, kontakta kommunens föreningsutvecklare.

Steg 3 - Hitta stöd och ansök

Inne på kontot kan du se vilka föreningsstöd som din förening är berättigade att söka. (Läs mer om vem som kan söka stöd under fliken ovan.) Välj bland stöden och gör er ansökan genom att fylla i ansökningsformuläret för valt stöd och skicka in. En del frågor är obligatoriska, andra är frivilliga att fylla i. Ansökan går även att påbörja och sedan slutföra vid senare tillfälle.

Steg 4 - Handläggning

Din ansökan skickas till handläggare på fritid-och kulturkontoret. Ansvarig handläggare bedömer om din ansökan uppfyller gällande villkor för stödet och kräver in komplettering om det behövs. Ibland görs även en prioritering innan godkännande. Läs mer om kommunens regler och villkor för stöden, rutiner för handläggning och fördelning här: Regler för föreningsstöd Pdf, 993.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Steg 5 - Beslut och utbetalning

Handläggningen avslutas med att ett beslut kring ansökan fastslås där din ansökan antingen beviljas eller avslås. Beslutet skickas till föreningens konto i Actor samt på mail och eventuell utbetalning sker sedan till anmält konto. Kom ihåg att se till så att anmält konto i Actor är aktuellt!

Stöd och stipendier i Knivsta kommun

Klicka på bilden nedan för att komma till ett interaktivt årshjul där du kan se ansökningsperioderna för Knivsta kommuns föreningsstöd.

Färgerna i årshjulet markerar de olika kategorierna av föreningssstöd. Se färgförklaringen nere till vänster på bilden.

Nedan finner du sidor med mer information om kommunens föreningsstöd och stipendier samt tips på stöd från andra aktörer. Klicka på den kategori som din förening tillhör eller "föreningsgemensamma stöd" som kan sökas av flera sorters föreningar för att läsa mer.

Frågor?

För generella frågor om föreningslivet, kontakta kommunens föreningsutvecklare Nathalie Willgard. Mail: forening@knivsta.se. Telefon: 018-34 69 06

För frågor rörande kulturföreningar, kontakta kommunens kulturstrateg Jon Hulander. Mail: jon.hulander@knivsta.se. Telefon: 018-34 70 31

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 12 januari 2024