Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

10 december 2019 kl 11:42

Uppleva och göra

Nu är Knivsta Centrum för idrott och kultur invigt

Under helgen 7-8 december besökte närmare 5 000 personer Knivsta Centrum för idrott och kultur för att ta del av invigningsprogrammet som innehöll en bred mix av idrott och kultur.

Invigningsceremoni i Knivsta Centrum för idrott och kultur

I foajén inleddes lördagen med en invigningsceremoni där kommunens fritids- och kulturchef presenterade de olika talarna som bestod av; kulturstrateg, som berättade lite om husets konst, ungdomsrepresentant, kommundirektören, Knivsta Föreningsråd, arkitekter, Kommunfastigheter samt kommunstyrelsens ordförande. Som avslutning spelade Kulturskolans elever Knivstafanfaren till rytmisk gymnastik av Alva Svennbeck, svensk mästarinna 2019.

Många vill "prova på"

I sporthall B fanns möjlighet att prova på både handboll, innebandy och en hinderbana, och i sporthall A pågick innebandy- och handbollsmatcher hela lördagen och söndagen. I pauserna bjöds publiken på underhållning av både sambatåg (Samba S:t Olof) och juniorlandslaget i cheerleading; Excaliburs Uppsala flickorna. Flera föreningar bedrev även försäljning av fika i anläggningens pentryn. I kampsportslokalerna erbjöd föreningar prova på i judo, karate och boxning, och under söndagen pågick en Luciacup i judo. På scenen var det barnföreställning med Gåspennan och därefter Kulturskolans julshow.

Konstnärerna bakom de platsbyggda konstverken var på plats och kommunens kulturstrateg Jon Hulander höll i konstvisningar som närmare 200 personer tog del av. I en lampbyggarworkshop bjöds alla besökare in att tillsammans bygga en lampa, och den unga fotografen Carl Södergård ställde ut Knivstabilder. Kvällsprogrammet innehöll körmusik, stand up, flygelinvigning, teater och en spelning med CIKs arkitekt tillsammans med akustiker och AV-tekniker. Mellan låtarna berättade de om scenkonstlokalens möjligheter.

Sång i olika former under söndagen

Under söndagen var det brunchkonsert i restaurangen med Canilla Enskär och därefter spelades operasagan Hans och Greta inför en fullsatt salong. Föreställningen var avslutningen på ett samarbetsprojekt mellan Operagruppen och kommunen. Konstformen opera har fått ta plats i kommunhuset under hela hösten genom öppna repetitioner, och nu var det dags att visa slutresultatet. Konsertkarusellen med sångkvintetten Riltons vänner avslutade söndagen med en konsert med musik av Beppe Wolgers.


Sidan uppdaterades: 11 december 2019