Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

03 mars 2021 kl 10:41

Politik och organisation

Så fortskrider vaccineringen mot covid-19 i Knivsta kommun

Vaccinationen mot covid-19 är klar på de särskilda boendena i kommunen. Nu pågår vaccineringen av brukare och medarbetare inom hemtjänst och hemsjukvård. Samtidigt inleds fas två i vaccinationskampanjen. Enligt Region Uppsala ska kallelser börja skickas ut nästa vecka till personer över 80 år som bor i Knivsta kommun.

Vaccinationen mot covid-19 är klar på Estrids gård och Vilhelms gård. Det här innebär att alla äldre som bor på särskilt boende i kommunen och som tackat ja till vaccinering nu har fått de två doserna vaccin. Det gäller även de medarbetare på dessa boenden som tackat ja till vaccineringen.

Brukare inom hemtjänst och hemsjukvård i kommunen har successivt erbjudits möjlighet till vaccination med start i vecka 6. Några av medarbetarna inom hemtjänsten är färdigvaccinerade medan de flesta fick sin första dos i slutet av förra veckan.

Nu inleds fas två


Den här veckan inleder Region Uppsala fas två i vaccinationskampanjen mot covid-19 i Uppsala län. Det är under den här fasen som personer som är födda 1956 eller tidigare kommer erbjudas vaccinationstid. Vaccinationerna görs i åldersordning, med de äldsta först. Alla som erbjuds vaccination i den här omgången är 80 år och äldre. Enligt regionen kommer erbjudande börja skickas ut till boende i den här åldersgruppen i Knivsta kommun under vecka 10. Samma tidsplan gäller för LSS-brukare i Knivsta kommun.


Här kan du se Region Uppsalas preliminära vaccinationsplan för olika grupper. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor och funderingar om vaccin? På sajten 1177-se finns faktagranskad och säker information om covidvaccineringen i Uppsala län. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Här kan du läsa nyheten om att man inleder fas två på Region Uppsalas webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidan uppdaterades: 3 mars 2021