Du är på väg till Knivsta utvecklas - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

21 februari 2020 kl 11:49

Uppleva och göra

Ung i Knivsta

Hej alla unga, föräldrar till unga och du som bara är nyfiken! Vi har skapat en app för alla unga i Knivsta kommun, den heter Ung i Knivsta.

Kommunen vill komma närmare ungdomar

Genom appen ”Ung i Knivsta” hoppas vi som kommun komma närmare alla ungdomar. Appen kommer främst vara ett verktyg för oss att nå dig som ung men också som ett verktyg för dig att nå oss. Vi vill att du som är ung i kommunen ska känna att du kan göra skillnad och att du blir lyssnad på.

Vi har också en ny lag, Barnkonventionen, som bland annat säger att: ”… barnets åsikter skall tillmätas betydelse… ” och ”…särskilt beredas möjlighet att höras, antingen direkt eller genom företrädare eller ett lämpligt organ…” (Artikel 12, Barnkonventionen). Där tror vi att appen kan bli ett ”lämpligt organ”, med kommunen som mottagare.

Det här kan du göra i appen

Under knappen Mötesplatser kommer du kunna ta kontakt med de olika verksamheterna i Knivsta, exempelvis Knivsta fritidsgård eller Hälsohuset. Du hittar lätt till alla aktiviteter, öppettider och hur du hittar till mötesplatserna.

Under knappen Påverka kan du tycka till om allt från fritidsgårdens aktiviteter till sommarlovsprogrammet, tävla om en påse pengar eller lämna ett Knivstaförslag.

Under knappen Jobb och plugg hittar du olika utbildningar, får information om sommarjobben och får tips om när fritidsgården har gemensamma pluggkvällar.

Vi söker bloggare! Vill du eller vet du någon som skulle vilja skriva i appens blogg? Vi vill att du som ung i Knivsta ska berätta om din vardag här. Är du aktiv inom en sport, har ett kulturintresse eller något annat intressant som du vill berätta för oss? Hör av dig! Kontaktinformation hittar du i appen under "kontakt".

Målning
Utseende

Så hittar du appen Ung i Knivsta

Allt det här och mycket mer kan du som ung i Knivsta kommun ta del av genom att ladda ner appen. Den finns på App Store och Google play. Du hittar den genom att söka på Ung i Knivsta.

Just nu har Google play problem med indexeringen av appen så du hittar den genom att söka på Ung_i_Knivsta, Knivsta_ eller genom att klicka här Länk till annan webbplats.

/ Hälsningar Kultur och fritid

Det är fler kommuner ute i landet som har liknande appar, men Kultur och fritid vill fokusera på möjligheten att påverka, synas och höras samt försöka främja hälsa genom olika utmaningar i appen. Vårt mål är att göra Barnkonventionen levande och arbeta med den på ett aktivt och kreativt sätt.


Sidan uppdaterades: 5 mars 2020