Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

09 juni 2021 kl 11:14

Uppleva och göra

Rekordstort sommarlovsprogam för Knivstas barn och unga

I sommar anordnas ovanligt många aktiviteter för barn och unga i Knivsta kommun. Sommarlovsprogrammet rymmer allt från dagläger, prova på-aktiviteter, utomhusbio och skridskodisco till scenkonstföreställningar och EM-kvällar. Alla aktiviteter är avgiftsfria att delta i.

- Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda ett så omfattande sommarlovsprogram till Knivstas barn och unga efter en lång tid av begränsat utbud under pandemin. Det finns aktiviteter för alla åldrar mellan 0 och 20 år. Programmet är väldigt brett så alla bör kunna hitta något som de gillar och blir nyfikna på. Alla aktiviteter är avgiftsfria att delta i, säger Emma Löfström, kulturstrateg/barn- och ungdomsstrateg i Knivsta kommun.

Med hjälp av extra statliga medel till lovaktiviteter för barn och unga samt extra satsningar från kommunstyrelsen i Knivsta har Kultur- och fritidskontoret i år kunnat sätta ihop ett sommarlovsprogram med ovanligt många aktiviteter. Arbetet sker i tätt samarbete med föreningslivet, som arrangerar många av aktiviteterna.

Stor bredd och många olika aktiviteter

Bland annat erbjuds flera olika dagläger och prova-på-aktiviteter med bland annat kampsport, kanot, fäktning, streetbasket och dans. Det blir filmvisningar, vandring med matlagning, EM-matchvisning i Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK), Pride-afton, stängselbroderi, fotbollsturnering, spakväll, scenkonstföreställningar, padelkväll och en hel del annat.

På Eda lägergård arrangeras dagläger för familjer, dagläger med Fritidsklubben och övernattningsläger med Ungdomsverksamheten. Vid två tillfällen blir det skridskodisco i ishallen i CIK. Under hela sommaren kommer Ungdomsverksamheten jobba som en mobil enhet och röra sig runt i kommunen där ungdomarna befinner sig.

Den 14 augusti blir det avslutning på sommarlovet med Knivsta street festival på dagen vid Thunmanskolan. På kvällen blir det Summer´s Out med utomhusbio och grillning i Alsike park vid Adolfbergsskolan.

- I år har vi medvetet lagt flera aktiviteter i Alsike. Det bor många barn och unga i Alsike och därför känns det naturligt och viktigt att vi har en hel del aktiviteter här, säger Emma Löfström, kulturstrateg/barn- och ungdomsstrateg i Knivsta kommun.

Så tar du del av sommarlovsprogrammet

På grund av restriktionerna kring pandemin kommer många av aktiviteterna ha en gräns för max antal deltagare. Vissa av aktiviteterna kräver föranmälan, medan andra går bra att komma till genom drop-in. I programmet står vad som gäller för respektive aktivitet.

Du hittar sommarlovsprogrammet här.

Det går också att ta del av sommarlovsprogrammet i ungdomsappen Ung i Knivsta.


Sidan uppdaterades: 9 juni 2021