Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Världskulturfestival

Musik, teater, dans och mat från världens alla hörn och kulturer möts under en festlig heldag på CIK!

 

12 november klockan 11:00 – 17:30

Med vårt festivalpass kommer du in på samtliga konserter och föreställningar på scenen, alla dans- och trumworkshopar samt övriga aktiviteter och program som pågår i huset.

Konserten Shohaz bjuder på suggestiva rytmer från Turkiet, gåshudsframkallande melodier från Iran, svenska vemodiga sånger, persisk dans och glädjefylld musik från Argentina. Njut av nordindisk klassisk musik och äldre fartfyllda bollywoodhitar med Palace on Wheels och dansaren Eliza. Under hela dagen erbjuder vi workshopar och tillfällen att prova på afrikansk djembetrumma, bollywooddans, västafrikansk dans och snurrande sufidans. Du kan också lära dig hur man skapar ett indiskt rangolimönster, höra sagor och inte minst prova maträtter, snacks och sötsaker från olika delar av världen.

Fler arrangemang och aktiviteter tillkommer, programmet nedan uppdateras löpande.

Biljettpriser

Biljett gäller för samtliga konserter, arrangemang och aktiviteter under festivaldagen.
Ordinarie: 150 kr
Under 25 år: 80 kr

Program

SHOHAZ

”Det var som att hela världen kom över publiken och alla rytmer, sånger, danser och fantastisk musik svämmade över oss”. Sångaren Rostam Mirlashari berättar hur mycket musiken hjälpt honom att överleva svåra saker. Att dans och musik ger gemenskap och hopp. ”Resan blir lite bättre och lite roligare”.

Välkommen jorden runt på 45 minuter! Följ med Golbang på resa och få reda på hur tunga, svängiga rytmer från Turkiet fungerar tillsammans med gåshuds framkallande melodier från Iran eller svenska vemodiga sånger tillsammans med glädjefylld musik från Argentina.

Publiken bjuds in att sjunga på olika språk, prova på kurdisk ringdans och klappa olika rytmer. Sångerna framförs på svenska, persiska, baluchiska, turkiska och kurdiska och dessutom bjuds det på iransk folkdans och virvlande Sufidans. De fyra musikerna är mycket erfarna och mångsidiga. Samtliga är utbildade på institutionen för folkmusik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Rostam Mirlashari kommer ursprungligen från provinsen Balochistan som ligger i sydöstra delen av Iran och han har blivit kallad ”Prince of Baluchi Music”.

Mahsa Poorramazan är en professionell dansare som specialiserat sig på iransk folkdans och virvlande Sufidans.

4 VINDARS HUS

En musikteaterföreställning som är baserad på mycket gamla berättelser från alla väderstreck i världen; från öst, väst, nord och syd.

Berättelserna handlar om aktuella och viktiga teman som miljö och hav, hur vi kan lösa konflikter, om generositet och om att möta sina största rädslor. Vi tar också en titt in i olika kulturarv. Musiken har influenser från berättelsernas ursprung, som afrikanska rytmer och finska Kalevala-melodier. All musik är färgad av artisternas egna erfarenheter inom världsmusik, jazz och flamenco.

Folksångerskan Anna Fält har utformat många solokonserter, men också gjort olika samarbeten med bland annat Pia Pohjakallio. Fält trakterar även det urgamla finska stränginstrumentet kantele.

Dansaren och producenten Pia Pohjakallio har gjort många internationella samarbeten inom flamencogenren och valdes till ”årets arrangör” på Folkmusikgalan 2018 för sin kontinuerliga serie ”Flamencofredag”.

Kontrabasisten Lauri Antila har gjort olika samarbeten framför allt inom jazz- och världsmusik med bland annat klezmerbandet Sabbath Hela Veckan. Antila har både skrivit och spelat mycket teatermusik och är ofta sedd bakom olika sångsolister.

PALACE ON WHEELS

Palace on Wheels är en grupp som spelar indisk klassisk musik i jugalbandi-format. I denna miljö med två sitarer, santoor och tabla ger intressanta improvisationer nytt liv åt de gamla ragaformerna och halvklassisk musik. Under föreställningen blandas nordindisk klassisk musik med bollywoodhitar.

 

Datum: 12 november

Tid: 11:00 – 17:30

Plats: Knivsta Centrum för idrott och kultur

Arrangör: Knivsta kommun

Uppleva och göra

Kommande evenemang

Sidan uppdaterades: 19 september 2022