Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

14 oktober 2021 kl 11:43

Politik och organisation

Hackaton för innovation och problemlösning

Mosaik är ett projekt där vi i Knivsta kommun använder metoden "hackaton" för att få fram och genomdriva bra idéer. Idag arrangeras ett tredje och sista hackaton inom projektet. Men innovationsarbetet fortsätter i Knivsta.

Projektet Mosaik går ut på att vidareutveckla innovationskulturen i kommunen. Metoden som används, hackaton, är en slags innovationstävling som innebär att människor med olika bakgrund samlas för att lösa gemensamma frågeställningar. Torsdagen den 14 oktober genomförs ett tredje och sista hackaton inom projektet.

- Årets hackaton är det största eventet som vi gjort, säger Jessica Fogelberg, chef på Innovationskontoret i Knivsta kommun. Bredden på deltagare speglas i bredden på idéer och jag är väldigt glad över det engagemang som våra deltagare har.

Knivsta kommuns hackaton 2021 har åtta team som hackar på idéer om allt ifrån att skapa bättre förutsättningar för barns lek och rörelse till att öka den interna effektiviteten i olika aspekter.
- Jag är väldigt stolt över hur användandet av just hackaton gett oss en chans att samla kompetens över verksamhetsgränserna på ett sätt som inte tidigare varit möjligt, säger Jessica Fogelström. De deltagare vi haft med har representerat alla våra verksamheter och de har uttryckt att arbetssättet fungerat bra och är någonting som de kan och vill ha med sig in i vardagen.

Nu flyttar arbetet med att främja innovationskulturen över från projektet till Innovationskontoret i Knivsta kommun.
- Vi på Innovationskontoret är nu varma i kläderna och ser fram emot att fortsätta använda hackaton som metodik i innovationsarbetet. Hackaton är inte den enda metoden som kommer användas i Knivsta kommuns fortsatta innovationsarbete, men det kommer med all sannolikhet att finnas kvar som en av de metoder vi kontinuerligt arbetar med, avslutar Jessica Fogelberg.

Projekt och finansiering

Projektparter i Mosaik är Knivsta kommun, innovationsledningsbyrån curlabs AB samt Tammerfors universitet, som tittar på projektet ur ett forskningsperspektiv. Sveriges Kommuner och Regioner, SKR är med i referensgruppen tillsammans med Stockholm Stad, Sundbyberg stad, Sollentuna kommun och Venn. Projektet finansieras av Innovationsprogrammet Smart Built Environment som i sin tur finansieras av Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Läs mer om projektet Mosaik

Sidan uppdaterades: 14 oktober 2021